JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Skattelistene

De avgjorde din nye lønn. Se hva toppene i arbeidslivet tjener

De representerer hver sin side av bordet når det er lønnsforhandlinger. Her er en oversikt over arbeidslivstoppenes egen økonomi.
Fra lønnsoppgjøret 2023. (Arkivbilde)

Fra lønnsoppgjøret 2023. (Arkivbilde)

Tormod Ytrehus

torgny@lomedia.no

NHO-topp Ole Erik Almlid hadde 4,4 millioner i inntekt i 2022. LO-leder Peggy Hessen Følsvik hadde en inntekt var på 1,8 millioner kroner i fjor.

Når arbeidsgiverne setter seg ved forhandlingsbordet har de i gjennomsnitt over én million kroner mer i lønn enn de som representerer arbeidstakerne.

Det viser skattelistene for 2022, som nå er tilgjengelige. FriFagbevegelse presenterer her inntekt, formue og skatt for de fremste toppene i norsk arbeidsliv – på begge sider av forhandlingsbordet.

Inntekten som er oppgitt er skattbar inntekt, det vil si inntekt etter fradragene i ligningen. Siden arbeidsgiverne har den høyeste inntekten er det også naturlig at det er de som betaler mest skatt.

Det er NHO-sjefen Ole Erik Almlid som bidrar mest til statskassa. Nesten 2 millioner kroner av hans inntekt gikk tilbake til fellesskapet. LO-lederens skatt var på 750 000 kroner.

Hessen Følsvik har til gjengjeld større formue. Hennes formue er på på rundt 4 millioner kroner. Almlid har ingen skattbar formue.

Warning
Annonse
Annonse