JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

HKs landsmøte 2021

Det blir ingen aldersgrense og makstid for ledelsen i HK nå

Forbundsstyret i HK skal utrede forslagene om aldersgrenser og hvor lenge ledelsen kan sitte. Det har landsmøtet vedtatt.
Landsmøtet ville ikke ta stilling til om det skal innføres makstid eller aldersgrenser for HK-ledelsen.

Landsmøtet ville ikke ta stilling til om det skal innføres makstid eller aldersgrenser for HK-ledelsen.

Brian Cliff Olguin

lene.svenning@lomedia.no

HKs landsmøte skulle ta stilling til ulike forslag om en begrensning i antall landsmøteperioder HK-ledelsen kan sitte. Ett av forslagene var at begrensningen kun skulle omfatte forbundslederen, mens det andre var at det skulle gjelde både leder og nestledere.

Alene om i LO

Et flertall i forbundsstyret stilte seg bak forslaget om at HKs leder ikke kan inneha posisjonen i mer enn tre landsmøteperioder, til sammen tolv år.

Ingen andre forbund i LO har en slik periodebegrensning.

Flere forslag handlet også om å øke aldersgrensa for forbundsledelsen. I dag kan ingen over 62 år velges til HKs ledelse. Flere regioner har sendt inn forslag om å endre denne grensa til 64 år, 65 år og 66 år.

Lite debatterte forslag

Forslagene har knapt blitt nevnt i løpet av debatten om vedtektene. I løpet av landsmøtet var det blitt framsatt et forslag om å oversende forlagene om periodebegrensing og aldersgrenser til forbundsstyret for å få de utredet i løpet av kommende landsmøteperiode.

Da dette forslaget ble stemt over søndag kveld, ble det flertall for utredning med 130 stemmer. Et mindretall på 98 stemte for å behandle dem.

Aldersgrense for ungdom engasjerer

Behandlingen av vedtektene er ikke over. En lang rekke forslag er oversendt redaksjonskomiteen, og skal dermed behandles mandag.

Det gjelder blant annet forslag om å øke aldersgrensa for hvem som regnes som ungdommer i HK-sammenheng, fra 30 til 35 år.

Disse forslagene har vært mye debattert i løpet av landsmøtet. Det samme gjelder forslagene om å innføre en pensjonistkontingent.

Les også: Ellen Merete føler seg hørt med tariffavtale. Stadig flere i HK opplever samme tryggh

Annonse
Annonse