JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Trosser smittevern-rådet fra FHI:

Det blir ingen utvidelser av butikkenes åpningstider i jula

Det bekrefter helseminister Bent Høie. HK-leder Christopher Beckham er glad for at regjeringen lyttet til HK og Virke.
VANLIGE ÅPNINGSTIDER: Folk må planlegge handelen og benytte seg av hele åpningstiden, for det blir ikke flere timer å handle på, kom det fram på regjeringens pressekonferanse.

VANLIGE ÅPNINGSTIDER: Folk må planlegge handelen og benytte seg av hele åpningstiden, for det blir ikke flere timer å handle på, kom det fram på regjeringens pressekonferanse.

Tri Nguyen Dinh

lene.svenning@lomedia.no

Folkehelseinstituttets råd til handelsstanden om å utvide åpningstidene i butikker og Vinmonopolet før jul og i romjula, blir ikke tatt til følge. Det kom fram under regjeringens pressekonferanse i dag.

Bakgrunn: HK og Virke avviser utvidede åpningstider i jula: – Ansatte fortjener fri

Møte med partene

På spørsmål fra NRK til Folkehelseinstituttets Line Vold om disse rådene, grep helseminister Bent Høie inn. Han opplyste om at regjeringen i dag har hatt et møte med partene om nettopp utvidede åpningstider i varehandelen.

– Tilbakemeldingene fra partene var at dette ikke er nødvendig. De har gode systemer for dette, og de ønsker ikke å pålegge de ansatte å jobbe mer, sa Høie.

Han opplyste om at det eventuelt ville vært aktuelt å tillate butikkene å holde åpent 27. desember, som altså er 3. juledag og faller på en søndag. Men det blir det altså ikke noe av.

Lønnsoppgjøret 2020: Nå får alle deltidsansatte i varehandelen ekstra betalt for å jobbe kvelder og helger

– Ingen endringer

Det blir heller ingen endringer i åpningstidene på Vinmonopolet, bekreftet Høie, siden det ville krevd en lovendring og forhandlinger med de ansatte om arbeidstidene.

– Det blir ingen endringer i dette nå, bekreftet helseministeren.

Folkehelseinstituttets Line Vold framholdt at det viktigste er at smittevernreglene følges, og at dette bare var et eksempel på hva handelsstanden kan gjøre for å hindre smittespredning.

Koronakrisen: Sanner utelukker ikke forlenget permitteringsordning

Tilfreds med at regjeringen lyttet

HK-leder Christopher Beckham bekrefter at han og direktør Ingvill Størksen fra Virke dagligvare var på et møte med næringsminister Iselin Nybø og barne- og familieminister Kjell Ingolf Ropstad klokka 12 i dag. Der rådet de regjeringen til ikke å tillate utvidede åpningstider i varehandelen.

– Det er veldig bra at de hørte på rådet fra HK og Virke. Vi er enige om at bransjen har et så godt fokus på smittevern, og at de ansatte fortjener fri. På vegne av våre medlemmer er jeg veldig tilfreds med at regjeringen lyttet til oss, sier Beckham til HK-Nytt.

Warning
Annonse
Annonse