JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kommuneoppgjøret:

Det største lærerforbundet sier nei til lønnsoppgjøret: – Frustrasjonen er stor

Forbundsleder Steffen Handal har stor forståelse for at medlemmene ikke er fornøyde med resultatet i lønnsoppgjøret. Det er ikke han heller.
De avtalte tilleggene er på mellom 1.400 og 1.900 kroner. Tilleggene gis med virkning fra 1. september. (Illustrasjonsfoto)

De avtalte tilleggene er på mellom 1.400 og 1.900 kroner. Tilleggene gis med virkning fra 1. september. (Illustrasjonsfoto)

Berit Roald / NTB

aslak@lomedia.no

Sentralstyret i Utdanningsforbundet har ikke godkjent resultatet i lønnsforhandlingene med kommuneorganisasjonen KS. Styret valgte å lytte til nei-flertallet blant medlemmene i uravstemningen. Dermed går kommuneoppgjøret til ny mekling.

– Isolert sett er resultatet dårlig. Det sa jeg da jeg kom ut av forhandlingene og det mener jeg fremdeles, sier Steffen Handal, forbundsleder og forhandlingsleder, i en kommentar.

Tillegg på 1.400 og 1.900 kroner

En ramme på 1,7 prosent, nøyaktig det samme resultat som i det såkalte frontfaget, altså konkurranseutsatt industri i privat sektor, er langt unna det lærerne hadde lagt planer for da oppgjøret startet i vinter.

De avtalte tilleggene er på mellom 1.400 og 1.900 kroner. Tilleggene gis med virkning fra 1. september.

– Lærernes lønnsutvikling har i en årrekke vært for dårlig. Vår frustrasjon over dette er både stor og berettiget, sier han.

(Saken fortsetter under bildet)

Forbundsleder Steffen Handal. (Arkivfoto)

Forbundsleder Steffen Handal. (Arkivfoto)

Per Flakstad

Også sykepleierne vraket årets kommuneoppgjør. Et enstemmig forbundsstyre i Norsk Sykepleierforbund (NSF) forkastet mandag resultatet etter forhandlingene med kommuneorganisasjonen KS. 95 prosent av deltakerne i uravstemningen stemte nei.

Til Riksmekleren

En tredjedel av Utdanningsforbundets 94.700 medlemmer i det såkalte KS-området valgte å avgi stemme ved uravstemningen.

Les også: Kommuneoppgjøret er i havn: Ansatte får mellom 1400 og 1900 kroner

Av disse stemte 58,5 prosent nei og 41,5 prosent ja. Det innebærer at 19,4 prosent av medlemmene i KS har stemt nei til å godta forhandlingsresultatet, mens 13,8 prosent har stemt ja og 66,8 prosent ikke avga stemme.

Selv om deltakelsen var lav, og resultatet totalt sett ikke gir veldig tydelige signaler til forbundsledelsen, valgte et enstemmig sentralstyre å følge rådet fra flertallet av medlemmene som stemte.

Arbeidsgiversiden er orientert om at Utdanningsforbundet ikke har godkjent årets tariffoppgjør – og at oppgjøret nå går til mekling hos Riksmekleren. Dato for meklingen er foreløpig ikke satt.

Warning
Annonse
Annonse