JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Diplom-Is tar grep: Over 100 ansatte rammes

Iskremprodusenten endrer varevei og slutter med egen transport av is. Endringen trer i kraft mot slutten av 2025.
Selskapet har de senere årene hatt en ustabil bunnlinje.

Selskapet har de senere årene hatt en ustabil bunnlinje.

Erlend Angelo

ole.henrik.tveten@ntb.no

I dag leverer Diplom-Is selv sine egne varer til butikker og utsalgssteder over hele landet.

Fra slutten av 2025 skal isen skal fortsatt produseres på fabrikken på Gjelleråsen, men fraktes til butikk på en annen måte enn i dag. Det berører 109 ansatte.

I en pressemelding opplyser Diplom-Is at de fram til dette skal jobbe for å finne gode løsninger for våre ansatte som blir berørt.

– Målet på sikt er ny jobb eller annen varig løsning enten i eller utenfor Diplom-Is, sier administrerende direktør Martin Kjekshus.

Selskapet har de senere årene hatt en ustabil bunnlinje, der de gode årene har vært drevet av gode somre.

– En endret varevei vil bety mer stabilitet og forutsigbarhet både for ansatte, selskapet og eiere, og en mer bærekraftig varefremføring for samfunnet, heter det i meldingen.

– Det som var en riktig driftsmodell for Diplom-Is tidligere, er ikke lenger det. Vi ser at vi ikke klarer å utnytte distribusjonskapasiteten gjennom året, og det har selvsagt betydning både for bunnlinje og fotavtrykk, sier Kjekshus.

Nedbemanning i Diplom-Is: – Mange som har lagt igjen hele arbeidslivet sitt her må nå slutte

Annonse
Annonse