JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nedbemanning

DNB vil kutte 500 stillinger

DNB skal kutte kostnader og prioritere digitalisering. Derfor har banken som mål å kutte 500 stillinger det neste halvåret.
DNB skal nedbemanne, og banken varslet at 500 stillinger skal kuttes.

DNB skal nedbemanne, og banken varslet at 500 stillinger skal kuttes.

Ole Palmstrøm

amalie.vadla@ntb.no

I dag oppdaterte banken konsernets strategi, og i den ligger det at DNB framover skal «styrke bankens kundeorientering og prioritere forenkling og digitalisering som kommer kundene til gode», kommer det fram i en børsmelding tirsdag.

Det var Dagens Næringsliv som omtalte saken først.

– DNB er godt posisjonert for å ta nye steg innen digitalisering og automatisering. Samtidig har også DNBs kostnader økt i takt med høy inflasjon og flere regulatoriske krav til bankene, og vi erkjenner at vi er nødt til å bruke ressursene våre på færre, men større løft, sier konsernsjef Kjerstin Braathen.

Målet er en reduksjon i bemanning på omkring 500 årsverk i løpet av det neste halvåret.

– Nedbemanning er ikke noe vi tar lett på, og vi forstår at dette skaper usikkerhet blant våre ansatte. Derfor vil vi legge vekt på å sikre en ryddig prosess og god dialog med dem som blir berørt og de tillitsvalgte, sier Braathen.

Warning
Annonse
Annonse