JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ekornes permitterer inntil 80 ansatte

Lavere etterspørsel etter møbler er årsaken.
PERMITTERER: Ekornes har innledet samtaler med de tillitsvalgte angående permittering.

PERMITTERER: Ekornes har innledet samtaler med de tillitsvalgte angående permittering.

Petter Pettersen

petter.pettersen@lomedia.no

Det er om lag 760 årsverk som er sysselsatt innen produksjon og montering ved fabrikkene, skriver Ekornes i en børsmelding fredag, melder Nyss.

Ekornes er den største møbelprodusenten i Norge og eier av merkenavnene Ekornes, Stressless, Svane og IMG. På verdensbasis har selskapet 2700 årsverk.

Kuttet skjer som følge av lav etterspørsel etter møbler, skriver selskapet. Ekornes har innledet samtaler med de tillitsvalgte.

– Permitteringen reflekterer et fortsatt lavt tempo for møbelindustrien, og det er viktig at vi handler for å sikre robusthet og langsiktig konkurranseevne for konsernet, sier Tine Hammernes Leopold, administrerende direktør i Ekornes.

De inntil 80 som blir permittert, jobber på fabrikkene i Sykkylven eller i Grodås, opplyser hovedtillitsvalgt og klubbleder Edvard Lie ved Ekornes Sykkylven.

– Det er trist at vi er i denne situasjonen igjen og må nedbemanne. Heldigvis er det nå snakk om permitteringer og ikke oppsigelser. Vi håper situasjonen snur så fort som mulig, så alle kommer tilbake i jobbene sine igjen snart, sier han til FriFagbevegelse.

For ett år siden hadde Ekornes forrige runde med nedbemanninger. Den gang ble 180 årsverk kuttet, og det var snakk om oppsigelser og ikke permitteringer.

Annonse
Annonse