JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

HKs landsmøte 2021:

Emma (23) er på HKs landsmøte sammen med pappa og leder Christopher Beckham: – Han er et stort forbilde

HK-leder Christopher Beckham satt med en stor klump i magen da datteren Emma (23) inntok talerstolen på forbundets landsmøte.
Emma Beckham sier hun ikke har noen tanker om å bli forbundsleder som sin far, men forteller at pappa Christopher Beckham er et stort forbilde.

Emma Beckham sier hun ikke har noen tanker om å bli forbundsleder som sin far, men forteller at pappa Christopher Beckham er et stort forbilde.

Brian Cliff Olguin

line.mette.finnoy@lomedia.no

– Jeg håper folk ikke folk sammenligner meg med ham. Jeg håper folk tenker at jeg har kommet hit for den jeg er, ikke for den han er, sier Emma Beckham (23), datteren til HK-leder Christopher Beckham.

Hun innrømmer at hun var litt ekstra spent på forhånd, på grunn av etternavnet.

Les også: LO-lederen: – Medlemmene i HK er blant de som har stått på mest

Overraskelse før landsmøtet

Når Emma går opp og holder sitt første innlegg, hilser hun med å si «Kjære landsmøte, dirigenter … og forbundsleder», med et glimt i øyet.

I salen sitter en stolt far, men også en stolt forbundsleder, Christopher Ray Beckham – og følger nøye med.

Han visste ikke at hun var foreslått som delegat, forteller han. Det kom som en overraskelse før landsmøtet. Når hun først er her, er han spent.

– Da hun gikk opp, satt jeg med en stor klump i magen, må jeg innrømme. Og det gikk jo veldig bra. Hun var flink og klar, synes jeg.

– Pappahjertet ble stolt. Hvis jeg tar på meg forbundslederhatten, synes jeg hun er en av de mange unge på landsmøtet som har hatt gode, tydelige innlegg. De viser et sterkt engasjement, sier Beckham.

Det er både rart og fint å være sammen på HKs landsmøte synes både Emma og Christopher Beckham.

– Jeg ser ikke pappa så ofte i jobbsammenheng. Det er gøy for meg å se ham i «action» og ikke bare gjennom HK-Nytt eller andre steder, sier Emma.

Diskuterer ikke med pappa

Forbundslederen syntes det var spesielt å høre datteren ha meninger han ikke visste om, sier han.

Man skulle kanskje tro at politikk og fag har vært det store samtaleemnet rundt middagsbordet i Beckham-hjemmet, men det har det ikke vært, bedyrer de.

– Når vi er sammen, så prioriterer vi andre ting. Da er vi ikke på jobb noen av oss. Å diskutere politikk med pappa, orker jeg ikke. Vi er altfor like – like sta, ler Emma og mener at faren er den staeste.

– Liker å tulle litt

– Vi liker begge å tulle litt, men vi kan være seriøse også, legger hun til.

Emma får høre at hun har talegavene til sin far, forteller hun og sier at han har vært en inspirasjon.

– Pappa har alltid vært helten min, og jeg har alltid vært pappa sin jente. Han er et veldig stort forbilde for meg. Jeg er utrolig stolt av ham, og at han har kommet dit han er i dag, sier Emma.

Selv om de ikke bruker tiden på å diskutere når de møtes, men prioriterer far-dattertid, tror hun de står ganske likt i mange saker.

Les også: HK-lederen gir regjeringen hundre dager på å levere

Jobber i butikk

Den saken som opptar Emma aller mest av temaene som er oppe på landsmøtet, er kampen mot søndagsåpent.

– Jeg jobber i butikk, og det er viktig for meg å ha den dagen fri, sier Emma.

Hun jobber på Kiwi i Indre Arna og bor i Bergen. Hun nevner ellers også forslag om å få personlig økonomi på pensum i skolen.

– Forslaget ble avvist, men jeg føler at vi må få det inn på en annen måte, sier Emma Beckham.

Hun er ett år yngre enn faren var da han debuterte på HKs landsmøte i 2004.

Christopher Beckham innrømmer at han var veldig spent og nervøs den gangen.

– Emma er nok mye roligere, sier han.

Warning
Annonse
Annonse