JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Stortingsvalget 2025

En ny borgerlig regjering må sørge for norsk EU-medlemskap, krever Venstre-lederen

Venstres partileder vil at en eventuell ny borgerlig regjering skal arbeide aktivt for å få Norge inn i EU, og gir dermed klar til beskjed til Erna Solberg.
Venstre-leder Guri Melby krever at en eventuelt ny borgerlig regjering må jobbe aktivt for et norsk EU-medlemskap så fort som mulig.

Venstre-leder Guri Melby krever at en eventuelt ny borgerlig regjering må jobbe aktivt for et norsk EU-medlemskap så fort som mulig.

Stian Lysberg Solum / NTB

Norge inn i EU er Venstres viktigste valgkampløfte før stortingsvalget neste år. Når valget er unnagjort, ser Venstre for seg å sitte i regjering, skriver Aftenposten.

Venstre-lederens foretrukne samarbeidspartner – Erna Solberg (H) – får dermed et klart krav fra Guri Melby: En ny borgerlig regjering må sørge for å få i gang arbeidet med å melde Norge inn.

– Tiden er inne for å ta debatten, selv om den er vanskelig. Da må vi ha en statsminister som våger å gjøre det, sier Guri Melby.

Melby mener det haster mer enn noen gang, og hun peker blant annet på muligheten for at Trump igjen kan bli president i USA. Han har tidligere truet med å trekke USA ut av Nato.

Krigen i Ukraina, den usikre situasjonen i Midtøsten og en skiftende sikkerhetsbalanse i verden er også argumenter som taler for et EU-medlemskap, mener Melby.

Foreløpig er det kun 25 prosent av befolkningen som vil ha Norge inn i EU, ifølge en måling gjort av Fafo i juni.

Høyre har alltid vært for et EU-medlemskap, men Erna Solberg har tidligere pekt på at det fortsatt er stor motstand i Norge mot å bli med i EU, og at en ny debatt må komme først når timingen er riktig.

Warning
Annonse
Annonse