JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Enklere å få dagpenger

Regjeringen endrer forskriften om dagpenger under permittering. De nye reglene trer i kraft førstkommende mandag.
Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp).

Arbeidsminister Robert Eriksson (Frp).

Terje Pedersen, ANB

Endringen innebærer at når Nav vurderer søknader om dagpenger under permittering, skal det som hovedregel være nok at arbeidsgiver og arbeidstakere er enige om at det er grunnlag for permitteringer.

Nav skal bare unntaksvis kunne gå inn og vurdere vilkårene dersom partene har dokumentert slik enighet.

– Endringen gjør det tydeligere at Nav skal legge vekt på den lokale enigheten om permitteringer. Det vil likevel ikke være sånn at alle som søker om dagpenger under permittering vil få det, sier arbeids- og sosialminister Robert Eriksson (Frp).

Eriksson har tidligere sagt at Nav har overprøvd bedriftene og de ansatte når de er blitt enige om at det er behov for permitteringer.

I den nye dagpengeforskriften blir det tydeliggjort at arbeidsgiver må ha gjort det som med rimelighet kan forventes for å unngå permitteringer. (ANB-NTB)

Annonse

Flere saker

Annonse