JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Equinor innleder samarbeid med U.S. Steel om hydrogen og karbonfangst

Equinor undertegnet tirsdag en intensjonsavtale med amerikanske U.S. Steel om å utforske mulighetene for hydrogen og karbonfangst i tre amerikanske stater.
(Illustrasjonsfoto)

(Illustrasjonsfoto)

Ole Jørgen Bratland / Equinor

U.S. Steel som er blant verdens største stålprodusenter har store industrianlegg i delstatene Ohio, West Virginia og Pennsylvania. Tirsdag inngikk selskapet en intensjonsavtale med Equinor hvor de sammen skal se på mulighetene hydrogen og karbonfangst, såkalt CCS.

Satsingen vil skje i Appalachene og vil ifølge U.S. Steel være et viktig bidrag mot et nullutslipp innen 2050 i USA.

– En vellykket utvikling av hydrogen og CSS-teknologi i dette fjellområdet vil kreve investeringer, samarbeid og utvikling på tvers av politiske og oppfattede barrierer, sa direktør for strategi og bærekraft, Richard Fruehauf i en pressemelding fra U.S. Steel.

Equinor, som allerede har store planer for å etablere produksjon av såkalt blått hydrogen, fra naturgass og hvor CO2 blir lagret, i Europa, ser for seg en lignende utvikling i USA.

– En hydrogen og CO2-hub i Appalachene , hvor man bruker regionens reserver av naturgass og samtidig fanger og trygt lagrer utslippene, vil være et viktig verktøy for å møte ambisjonene fra den nasjonale industrien i USA om å nå målene om nullutslipp, sier landsjef for USA, Chris Golden i Equinor på selskapets hjemmesider.

Annonse

Flere saker

Annonse