JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Erna Solbergs popularitet som statsminister stuper

Flest vil fortsatt ha Erna Solberg (H) som statsminister, men etter Geilo-turen daler populariteten, ifølge en NRK-måling.
Erna Solberg

Erna Solberg

Ole Palmstrøm

På spørsmål om hvem som er best skikket til å være statsminister i Norge, svarer 46 prosent Erna Solberg, mens 34 prosent svarer Ap-leder Jonas Gahr Støre, viser en måling Norstat har utført på vegne av NRK. 20 prosent av de spurte svarer «vet ikke».

Til sammenligning svarte kun 27 prosent Støre og hele 58 prosent Solberg på samme måling for en måned siden.

Johannes Bergh ved Institutt for samfunnsforskning mener fallet nesten ene og alene skyldes skandalene.

– Dette er en måling som handler om Erna Solbergs egnethet som statsminister og på den måten en personlig måling. Den negative medieomtalen som statsministeren har fått de siste ukene tror jeg har hatt en effekt, sier han.

I forrige uke ble det kjent at Erna Solberg og familien samlet mer enn ti personer på en restaurant og i en leilighet på Geilo i vinterferien. Politiet etterforsker om smittevernreglene ble brutt på turen.

I tillegg ble det kjent at Solbergs egen statssekretær var aktiv da Moldes ordfører Torgeir Dahl la skylden for smitteøkningen på Oslo og byrådsleder Raymond Johansen (Ap).

LO-lederen utelukker Vedum som statsminister

Annonse

Flere saker

Annonse