JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Frp ut av regjeringa:

Fagforbundet venter ingen forbedring for kommunenes økonomi med fornyet Solberg-regjering

Fagforbundet forventer ingen forbedring for sine medlemmer etter dagens utskiftning av statsråder.
Mette Nord, leder i Fagforbundet

Mette Nord, leder i Fagforbundet

Nanna Aanes Wolden

frode@lomedia.no

Fagforbundet er bekymret for kommunenes økonomi, og frykter det ikke blir noen forbedringer, selv med omfattende utskiftninger i regjeringa:

– Mange av våre medlemmer jobber hver dag for at innbyggerne skal få god helsehjelp, omsorg og andre velferdstjenester. Deres jobb er blitt tyngre og vanskeligere fordi kommunene og fylkene har så dårlig økonomi. Dette har høyreregjeringa og de fire borgerlige partiene ansvaret for, skriver Fagforbundets leder Mette Nord i en epost til FriFagbevegelse.

p

Ingen forskjell

– Vi så ingen forskjell da Venstre og KrF gikk inn i regjeringa, og vi regner ikke med at det blir noen stor forskjell når Frp nå har gått ut, skriver Nord videre.

Skattelettelser

Nord er bekymret for at skattelettelser medfører kutt i offentlig velferd:

– Høyreregjeringa har gjennomført urettferdige kutt i velferdstjenestene, samtidig som de har gitt enorme skattelettelser til dem som har mest fra før. De fire borgerlige partiene har stått sammen om sentralisering og tvangssammenslåing av kommuner, som har gitt folk over hele landet dårligere velferd og helsehjelp, skriver hun.

Politisk endring

Fagforbundet vil jobbe for et regimeskiftet etter stortingsvalget om halvannet år:

– Fagforbundet vil kjempe for at Norge får ei ny regjering etter valget i 2021. Vi vil ha ei rødgrønn regjering som fører en arbeidslivspolitikk som tjener våre medlemmer. Vi vil ha en politikk som reduserer de økonomiske og geografiske forskjellene i landet vårt. Og vi vil ha en langt mer aktiv og rettferdig miljø- og næringspolitikk, som bidrar til framtidsretta, trygge og gode arbeidsplasser over hele landet, skriver Nord.

Annonse
Annonse