JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Faktafeil om Opplands-bråket

Det er jeg som skal kritiseres for å ha klaget inn de gamle vedtektene til forbundet sentralt, ikke foreningsleder i Oppland, Oddbjørn Vestli, skriver forfatteren av dette leserinnlegget.
De som ønsker å beholde de de gamle vedtektene i Oppland, og retter kritikken mot foreningsleder Oddbjørn Vestli, kritiserer feil person, skriver Wiggo H. Lamela i dette leserinnlegget.

De som ønsker å beholde de de gamle vedtektene i Oppland, og retter kritikken mot foreningsleder Oddbjørn Vestli, kritiserer feil person, skriver Wiggo H. Lamela i dette leserinnlegget.

Roy Ervin Solstad

wiggo.lamela@hotmail.com

Etter nok en gang å ha lest en artikkel om bråket i Oppland Transportarbeiderforening, føler jeg nå for å ta bladet ifra munnen og korrigere en nokså vesentlig del av denne sutringen til «Gutteklubben Grei» som jeg har valgt å kalle Jon Magne Aspelund, Reidar Belgum og Hallgeir Randheim.

De henviser hele tiden til at vrakingen av de gamle vedtektene er leder i Oppland Transportarbeiderforening (OTAF), Oddbjørn Vestli, sin feil, og at det er han som står bak alt sammen.

Dette er en total skivebom fra deres side. Det var nemlig jeg som startet dette for omlag tre år siden. Jeg var da på en del kurs i regi av OTAF. Der ble jeg gjort oppmerksom på hvordan vår forening ble driftet med henhold til foreningens vedtekter. Dette var jeg totalt uenig i. Jeg gikk så inn for å finne mere ut av det, og eventuelt gjøre noe med det – om mulig. Alt som da er blitt gjort i denne saken er da noe som er en følge av mine handlinger, IKKE handlingene til lederen vår, Oddbjørn Vestli.

Sakens kjerne går forøvrig ut på at jeg mener at vi bør ha en demokratisk styring av foreningen vår, og dermed stemmerett til alle medlemmer som møter på årsmøtet. Realiteten er at det fram til nå har vært en liten gruppe som har styrt alt innad i foreningen. Jeg mener det er helt feil at kun noen få utvalgte på årsmøtene skal få bestemme hvem som skal få sitte med en makt over hvordan fremtiden til dagens yrkesaktive medlemmer skal se ut. Dette er for øvrig det eneste punktet på årsmøtene det har vært uenighet om, så faren for at noen skal komme og kuppe et årsmøte er ikke reell.

De som nå gjør opprør er de samme som har mistet sin enerådende makt. Det har jeg for øvrig vært åpen om fra talerstolen på årsmøtene i foreningen. Jeg mener og står for det jeg sier.

Det var jeg som skrev og sendte inn brevet som ble sendt inn til forbundsledelsen i Oslo med klage på at foreningens vedtekter brøt med forbundets vedtatte mønstervedtekter. At Oddbjørn Vestli skal stå bak dette er totalt feil. Han klarer helt sikkert å gjøre sine ting på egenhånd, på lik linje som jeg kan. Jeg har baller nok til å si det jeg mener selv og står inne for det også.

Når «Gutteklubben Grei» legger alt over på Oddbjørn Vestli, viser de jo klart og tydelig at de prøver å få han tillagt noe han ikke har sagt. Da kan man jo stille spørsmål om motivet deres for å gjøre dette. For meg virker det som en personlig vendetta mot Oddbjørn Vestli fra noen som ikke har baller nok til å si det direkte til han selv. I stedet tillegger de Vestli mine handlinger for å skape mistillit mot han.

Det som også er meget merkelig oppi det hele, er at Oddbjørn Vestli har blitt valgt av årsmøtet i foreningen uten motkandidater. Det har ikke kommet et eneste forslag på andre navn til det vervet. Hvis misnøyen mot han er så stor og hans motstandere er så mange som det mellom linjene blir antydet her, hvorfor blir han da valgt uten motkandidater og motstand fra «Gutteklubben Grei»?

Har de ikke baller nok til å si ifra på årsmøtet, ja da får de heller la være å ta det i etterkant.

Oddbjørn Vestli gjør forøvrig en formidabel god jobb og står på for medlemmene, og det langt utover det man kan forvente i mange tilfeller.

Så la nå denne saken nå ligge død og la oss komme oss videre og jobbe med det vi skal i fremtiden.

Skulle det fremdeles være misnøye med denne saken om vedtekter, så er jeg den dere kan skylde på og komme til. Kommer dere med saklig kritikk, skal jeg møte dere, snakke om mine meninger, og ta i mot all den dritten dere vil komme med. Da har dere nemlig kommet til rett mann, og selv om jeg vet at det foregår baksnakking om meg, så har jeg rygg til å bære kritikken.

For i denne saken står jeg med rak rygg.

Annonse

Flere saker

Annonse