JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fellesforbundet-medlemmene tilbys to nye forsikringer

I løpet av våren får alle medlemmer i Fellesforbundet mulighet til kollektiv advokatforsikring og reiseforsikring.
NYTTIG: Begge forsikringene medlemmene nå tilbys, er relevante og nyttige, sier forbundssekretær Clas Delp.

NYTTIG: Begge forsikringene medlemmene nå tilbys, er relevante og nyttige, sier forbundssekretær Clas Delp.

eline@lomedia.no

Det var på landsmøtet i oktober at det ble bestemt at forbundet skal tilby alle sine medlemmer disse to forsikringsordningene. Endelig vedtak ble fattet av forbundsstyret i november.

Medlemmer fra gamle transport er allerede kjent med forsikringene.

– Det kom inn mange forslag til landsmøtet, så det er tydelig at medlemmene ønsker dette. Vår erfaring er også at de medlemmene i transport som har hatt tilbudet tidligere, er fornøyde, sier forbundssekretær Clas Delp.

p

Juridiske råd og advokat

Ved å være medlem i Fellesforbundet skal rettighetene dine i arbeidslivet tas vare på. Men landsmøtet mente at også i privatlivet kan det være nyttig med juridiske råd eller advokathjelp, og at det derfor burde tilbys gjennom LO Favør. Det er Help som tilbyr advokatforsikringen, som nå omfatter 300.000 LO-medlemmer i 16 ulike forbund. Tilbudet skal kun gå til yrkesaktive medlemmer.

Advokatforsikringen innføres fra 1. mai, og alle som ikke ønsker å delta i ordningen. må reservere seg. Prisen er 71 kroner måneden.

Alle medlemmer kommer til å få informasjon i posten i mars måned, både om hva man kan bruke advokatordningen til og om hvordan man reserverer seg dersom man ikke ønsker å benytte seg av det.

– Hver enkelt må vurdere om de ønsker forsikringen. Men det er greit å huske på at dette ikke bare gjelder advokat i en eventuell rettssak. Man kan også få gode råd og hjelp i saker som arv, barnefordeling og samboerkontrakter, sier Delp.

Gunstig pris

Det er fortsatt ikke helt bestemt når tilbudet om reiseforsikring realiseres, men det blir i første kvartal eller tidlig i andre kvartal. I motsetning til advokatforsikringen er det her opp til medlemmene selv å si ja takk til å kjøpe den.

Det er Fremtind som er leverandøren av reiseforsikringen. Prisen for et års reiseforsikring blir kr 1133 per år, og da er både medlemmet, ektefelle/samboer og barn inntil 20 år dekket.

– Så å si alle trenger reiseforsikring, og her får man LO Favør sin reiseforsikring til en langt gunstigere pris. Både reiseforsikringen og advokatforsikringen har godt renomme i LO-familien, sier forbundssekretær Delp.

For å kjøpe denne forsikringen må man melde seg på gjennom en digital kjøpsløsning eller via Sparebank1, når alt er klart. Det vil komme informasjon digitalt til dem forbundet har e-postadresser til, resten vil få vanlig brev i posten.

Heller ikke denne forsikringen tilbys til pensjonister, men medlemmer som har forsikringen når de går av med pensjon kan fortsette å kjøpe den.

Annonse
Annonse