JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Feriepenger på dagpenger blir ikke trukket i skatt i juni

Permitterte og arbeidsløse skal ikke være redde for at feriepengene blir spist opp av skatt før sommerferien.
Ansatte som har vært permittert risikerer at store deler av ferietillegget spises opp av skattetrekk, hevder HR-selskapet Simployer.

Ansatte som har vært permittert risikerer at store deler av ferietillegget spises opp av skattetrekk, hevder HR-selskapet Simployer.

Colourbox.com

yngvil@lomedia.no

Regjeringa har gått med på at arbeidsløse og permitterte skal få feriepenger på dagpenger for 2020. Stortinget skal etter planen behandle forslagene om betingelsene for ordningen 26. april.

Arbeids- og sosialdepartementet understreker at de som får ferietillegget på dagpenger ikke skal oppleve at feriepengene blir spist opp av skattetrekk.

– Trekkfrie feriepenger i juni

Det foreslåtte ferietillegget på dagpengene vil bli skattepliktig, opplyser statssekretær Vegard Einan i Arbeids- og sosialdepartementet til E24.

– Feriepenger er skattepliktig og det vil også det foreslåtte ferietillegget på dagpenger bli, sier Einan.

– Men vi legger opp til at selve utbetalingen av ferietillegget skal gjøres trekkfritt, det vil si at det ikke skal gjøres et forskuddstrekk på ferietillegget i juni, sier han til E24.

Dette vil kreve en lovhjemmel og Finansdepartementet er på saken, opplyser Einan.

Nav er klare til å betale ut feriepenger på dagpenger før sommerferien

– Ingen vil tape penger

Arbeidsgivere skal som hovedregel, ikke trekke skatt av feriepenger når de utbetales i ferieåret. Skattetrekket fordeles på de andre månedene i året.

– I praksis betyr det imidlertid at de fleste ansatte er vant til å få en stor utbetaling av feriepenger uten skattetrekk i juni, sier økonomirådgiver Øivind Elvestad i HR-selskapet Simployer.

Kriteriene: Mottok du dagpenger i 2020? Se om du kan få feriepenger til sommeren

Sjekk lista: Her kan det bli streik i årets lønnsoppgjør

Warning
Annonse
Annonse