JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Fikk jobben tilbake av lagmannsretten

En Hydro-ansatt ble beskyldt for å ha stjålet fire liter rød diesel og fikk sparken. «Kynisk og uforholdsmessig» mente lagmannsretten, og ga henne jobben tilbake.
Et påstått tyveri av 4 liter rød diesel til en verdi av 40 kroner var nok til at en ansatte i Hydro fikk sparken.

Et påstått tyveri av 4 liter rød diesel til en verdi av 40 kroner var nok til at en ansatte i Hydro fikk sparken.

colourbox.com

frifagbevegelse@lomedia.no

Det var i desember 2012 at den ansatte ble innkalt til møte med bedriften og beskyldt for tyveriet. Ifølge fagforbundet Industri Energi, som har bistått kvinnen i saken, er det atskillige uklarheter omkring det angivelige tyveriet.

Ingen har sett henne ta fire liter rød diesel. Bedriften har ikke ført dieselregnskap. Tipset til portvakten var anonymt og bilen hennes ble aldri undersøkt nærmere, skriver forbundet i en melding om saken på sin nettside.

Nå har saken vært behandlet i langmannsretten. Der kom dommerne til at det kan være sannsynlig at hun har tatt fire liter diesel, men retten viser til at terskelen for å si opp ansatte må være høy, og konkluderte med at virkningene en oppsigelse ville få for henne må gis utslagsgivende vekt. Retten bemerker videre at det «fremstår kynisk og derved som uforholdsmessig å tillegge hennes unnlatelse i så måte avgjørende vekt».

Retten viser til at verdien av de fire literne med diesel som kvinnen ble beskyldt for å ha stjålet, er anslagsvis 40 kroner.

Retten viser ellers til at kvinnen har vært ansatt i Hydro i 30 år og aldri gjort seg skyldig i tillitsbrudd overfor bedriften.

Enden på visa ble at Hydro tapte oppsigelsessaken. Den ansatte beholder jobben og Hydro må betale hennes saksomkostninger.

Warning
Annonse
Annonse