JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Trakassering på jobb

Fiskeribladet legger ned vitsespalte: – Altfor mange kvinner og unge jenter behandles uverdig

Etter flere saker om kvinnelige fiskere som har opplevd trakassering og kjønnsdiskriminerende holdninger på jobb, legger Fiskeribladet ned vitsespalten sin.
SLUTT PÅ GROVISER: Fiskebladet legger ned sin tradisjonelle virsespalte for å bidra til som et bidrag til å få slutt på den «sexistiske ukulturen i fiskerinæringen».

SLUTT PÅ GROVISER: Fiskebladet legger ned sin tradisjonelle virsespalte for å bidra til som et bidrag til å få slutt på den «sexistiske ukulturen i fiskerinæringen».

Håvard Sæbø

Vitsespalten «Plukkfisk» har vært en del av bransjetidsskriftet Fiskeribladet i 98 år, og har ifølge redaktør Øystein Hage hatt et preg av grov humor.

– Det har jo vært ulike vitser av ulike grovhetskalibre og mye nordnorsk humor som har vært brukt. Det er en lang historie knyttet til denne spalten, og den har et tydelig image, sier han til TV 2.

På sine egne nettsider skriver Fiskeribladet at de nå legger ned vitsespalten som et bidrag til å få slutt på den «sexistiske ukulturen i fiskerinæringen».

– Altfor mange kvinner og unge jenter behandles uverdig, og vi i Fiskeribladet innser at vår tradisjonsrike vitsespalte ikke akkurat motvirker denne ukulturen. Å legge ned vår Plukkfisk-spalte har kanskje ikke så stor betydning i det store bildet, men er likevel et klart signal på at også vi innser at vi har et ansvar, skriver de.

(©NTB)

idunn.lavik@ntb.no

Fiskeri- og havministeren setter likestilling på dagsordenen

NTB

Fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) kaller inn aktørene i fiskerinæringen til et møte om trakassering av kvinnelige fiskere.

Det har i høst kommet flere historier fra kvinnelige fiskere, der de beskriver kritikkverdige forhold som mobbing og seksuell trakassering.

Nå kaller den nyslåtte fiskeri- og havministeren inn til møte neste onsdag for å kartlegge hva næringen gjør for å sikre en god arbeidsplass for kvinner.

– Dette er alvorlige forhold som fiskerinæringen ikke kan være bekjent av, og som det må jobbes systematisk og målrettet med, sier Skjæran i en pressemelding.

– Jeg vil høre hvordan aktørene arbeider for å hindre kritikkverdig atferd, hvordan saker som varsles blir håndtert, og hvordan de vil følge opp dette arbeidet.

(©NTB)

jakob.hildrum@ntb.no

Warning
Annonse
Annonse