JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om folk

Flaa går fra LO-forbundet NNN til arbeidsgiverne i Spekter

Jardar E. Flaa (56) begynner som spesialrådgiver hos Arbeidsgiverorganisasjonen Spekter 1. oktober.
Jardar Eide Flaa går fra sjefsstilling i NNN til stillingen  som spesialrådgiver for politikk og samfunn i Arbeidsgiverorganisasjonen Spekter (arkivfoto).

Jardar Eide Flaa går fra sjefsstilling i NNN til stillingen som spesialrådgiver for politikk og samfunn i Arbeidsgiverorganisasjonen Spekter (arkivfoto).

Arbeiderpartiet

helge@lomedia.no

Det er årsaken til at NNN (Norsk Nærings- og Nytelsesmiddelarbeiderforbund) har søkt etter ny administrasjonssjef, stillingen som Jardar E. Flaa har hatt siden 2018.

Hos Spekter skal han være spesialrådgiver innen politikk og samfunn.

Er statsviter

Flaa er statsviter og ser fram til å kunne jobbe litt mer med faget han er utdannet for: statsviter som han er.

Han har lang bakgrunn fra arbeiderbevegelsen: Jardar Flaa arbeidet i Arbeiderpartiets stortingsgruppe fra 1998 til 2014, bare avbrutt av et år som politisk rådgiver i arbeidsdepartementet i Stoltenberg 2-regjeringen.

I 2014 gikk turen videre til Norges Bondelag, hvor han var administrasjonssjef i fire år. I 2018 tiltrådte han som administrasjonssjef i NNN.

Veldig lærerikt

– Det har vært kjempefint – og veldig lærerikt – å jobbe i NNN. Jeg har blitt kjent med mange dyktige NNN-tillitsvalgte. Vi har også hatt store, viktige saker å jobbe med, blant annet flytting til nytt forbundskontor i 2018, landsmøte i 2021, oppfølging av NNNs handlingsprogram 2021–25 og viktige saker for fagbevegelsen generelt, sier Jardar E. Flaa.

Mellomnavnet hans er for øvrig Eide, selv om de fleste kjenner det som Elvis, kallenavnet hans.

Flaa er fortsatt politisk engasjert gjennom verv i Bækkelaget Arbeiderpartilag og styre i Nordstrand Arbeiderparti. Og som varamedlem for Ap til bydelsutvalget i Nordstrand.

Ikke mye annerledes

– Hele mitt voksne liv har jeg oppfattet meg som en del av arbeiderbevegelsen. Når jeg nå bytter fra en arbeidstaker- til en arbeidsgiverorganisasjon, føler jeg ikke at det blir voldsomt annerledes. Jeg er veldig opptatt av et godt fungerende toparts- og trepartssamarbeid i Norge, og kommer i så måte fortsatt til å jobbe i og for det organiserte arbeidslivet. Dessuten er Spekter for det meste offentlige virksomheter og foretak med viktige samfunnsoppdrag, og ikke innenfor den mest kapitalistiske eller markedsbaserte delen av arbeidslivet, sier Jardar E. Flaa.

Warning
Annonse
Annonse