JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Flertall for å utrede arbeidsvilkårene for sjøfolk

Høyre vil ikke innføre norske lønns- og arbeidsbetingelser på norsk sokkel og i norske farvann, men slutter opp om å utrede spørsmålet.
HØYRE SNUR: Nylig snudde Frp i spørsmålet om å utrede innføring av norske lønns- og arbeidsvilkår på norsk sokkel. Nå følger Høyre etter.

HØYRE SNUR: Nylig snudde Frp i spørsmålet om å utrede innføring av norske lønns- og arbeidsvilkår på norsk sokkel. Nå følger Høyre etter.

Eidesvik

– Det er veldig bra at Høyre snur. Alle innvendingene som partiet har mot vårt ønske om å innføre norske lønns- og arbeidsbetingelser på sokkelen og langs kysten, vil utredningen gi svar på, sier SVs Torgeir Knag Fylkesnes til NTB.

Ap, SV og Sp fremmet forslaget om en utredning i forbindelse med behandlingen av revidert nasjonalbudsjett i finanskomiteen. Et lignende forslag ble avvist av regjeringspartiene før jul, men så snudde Frp, og tirsdag ble det klart at Høyre gjør det samme.

• Følg oss på Facebook

Få nyhetsbrevet vårt

Men å innføre norske arbeidsvilkår kan være et brudd på internasjonalt rammeverk og føre til proteksjonistiske tiltak mot Norge, advarer Høyres Ove Trellevik.

– En utredning må også vise mulige negative handelsmessige virkninger av økt proteksjonisme for Norge i et bredere perspektiv, sier Trellevik, som mener grepet også kan påvirke eksportnæringene negativt.

– Jeg er overbevist om at handlingsrommet for Norges del er langt større enn Høyre i årevis har gitt inntrykk av, repliserer Fylkesnes.

Sjømannsorganisasjonene har lenge kjempet for en utredning, mens Rederiforbundet har advart mot regelendringene som det kan bli snakk om.

Ordførere landet rundt skal kjempe for norske sjøfolk

– Kampen mot sosial dumping kan ikke stoppe ved kaikanten

Mæland nekter å skrote forslaget som kan gjøre 700 norske sjøfolk arbeidsledige

. Torgeir Knag ,  stortingsrepresentant SV

. Torgeir Knag , stortingsrepresentant SV

Per Flakstad

Annonse
Annonse