JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Koronaviruset

FO stenger kontoret og avlyser møter: – Vi må unngå å utsette brukere for smittefare

– Våre medlemmer jobber med utsatte grupper. Det skal ikke avholdes møter i FO-regi som øker smittefaren, sier forbundsleder Mimmi Kvisvik.
– Vi må unngå å utsette brukere for smittefare, sier FO-leder Mimmi Kvisvik.

– Vi må unngå å utsette brukere for smittefare, sier FO-leder Mimmi Kvisvik.

Adrian Nielsen

solfrid.rod@lomedia.no

Årsmøtene i fylkene, landsstyremøtet i mars, arrangementet på den internasjonale sosialarbeiderdagen og den årlige kriminalpolitiske konferansen er blant arrangementene som nå avlyses på grunn av korona. Dette gjelder for de neste åtte ukene.

– Som alle andre må FO og FOs medlemmer nå ta ansvar for å begrense smitten av koronaviruset. Vår inngang må være at vi ikke belaster tjenestene, og at vi unngår å utsette brukere for smittefare, sier FO-leder Mimmi Kvisvik.

Bolig for personer med utviklingshemming har stengt sine felleskjøkken for beboere

Hele forbundskontoret er pålagt hjemmekontor, i første omgang til 20. mars.

Retningslinjer for alle ledd i FO

De avdelingene som ikke har gjennomført årsmøter, får tre måneders utsettelse. Forbundet vil vurdere alternative møteformer for alle planlagte arrangementer og kommer tilbake med informasjon om alternativer, heter det i en melding fra forbundskontoret.

I tillegg til å avlyse arrangementer har FO bestemt at følgende retningslinjer skal gjelde for alle ledd i organisasjonen:

• Møtevirksomhet som innebærer reise med kollektivtransport, avlyses.

11 spørsmål og svar om koronaviruset og arbeidslivet

• Møter som kan avholdes som videomøter og lignende, skal organiseres på denne måten.

• De som har forkjølelseslignende symptomer skal holde seg hjemme.

• De som kan utføre sitt arbeid hjemmefra uten vesentlig ulempe gis anledning til dette.

Kommer tilbake til forhandlingene

Årets tariffoppgjør startet tirsdag med at Fellesforbundet overleverte sine krav til NHO. Oppgjøret i offentlig sektor, der FO har flest medlemmer, begynner først i april. FO melder at forbundet vil komme tilbake til informasjon om forhandlingene.

Forbundet viser til at situasjonen endrer seg raskt, og oppfordrer alle medlemmer til å holde seg oppdatert gjennom informasjon fra Helsedirektoratet og Folkehelseinstituttet.

Warning
Annonse
Annonse