JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Folkehjelpa får trekvart million

Norsk Transportarbeiderforbund utvider sin støtte til Norsk Folkehjelp. Det ble klart på forbundets landsmøte i Kristiansand i dag.
Generalsekretær Liv Tørres i Norsk Folkehjelp strålte over støtten fra Transportarbeiderforbundet på 750.000 kroner.

Generalsekretær Liv Tørres i Norsk Folkehjelp strålte over støtten fra Transportarbeiderforbundet på 750.000 kroner.

Marcel Tiedje

res@lomedia.no

Siden landsmøtet i 2009 har NTF gitt totalt 500.000 kroner til Norsk Folkehjelps opplæring av minehunder ved minehundsenteret i Sarajevo. Den summen øker NTF med 50 prosent i den neste landsmøteperioden.

Kvinneprosjekter

- Vi dreier litt av pengebruken til ikke bare å gå til minehundarbeidet, men også til kvinneprosjekter i Sør-Sudan, sa forbundsleder Roger Hansen da han fra talerstolen ba om støtte til støtten til Norsk Folkehjelp.

Hansen deltok i fjor på en reise til Sør-Sudan for å se på det arbeidet som foregår der.

- Å gi penger til kvinner betyr at pengene blir i familien. At de går til skolegang og utdanning, så jeg håper dere kan gi deres tilslutning til å støtte Norsk Folkehjelp, sa Hansen videre.

God investering

I vedtaket ligger det at forbundet gir 300.000 kroner i 2014 og 150.000 kroner i hvert av de tre påfølgende årene. Generalsekretær Liv Tørres i Folkehjelpa, var naturlig nok svært glad for Transportarbeiderforbundets støtte.

- Vi har nesten 1000 ansatte i Sør-Sudan, og vi er veldig glad for at vi har med NTF i det arbeidet. Vi vet at det arbeidet vi gjør ved å organisere kvinner i Sør-Sudan, og det arbeidet vi gjør mot vold mot kvinner og å utvikle likestillingsstrategier for myndigheten er gull verdt for framtiden. Å investere i kvinner er en god investering. Så jeg er veldig glad for støtten, sa Liv Tørres.

Støtte til Tyrkia

Transportarbeiderforbundet vedtok også å støtte det tyriske transportarbeiderforbunet, Tümtis, med 150.000 kroner. Kenan Östürk, leder i Tümtis, som deltar som gjest på landsmøtet i Kristiansand, fortalte om kampen de har kjempet for retten til å organisere transportarbeidere, og takket for støtten fra NTF.

- Dere spiller en stor rolle i ITF, og vi takker for både moralsk og finansiell støtte, sa han.

Å investere i kvinner er en god investering.

Generalsekretær Liv Tørres i Norsk Folkehjelp

Annonse
Annonse