JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Valg i LO Stat:

For første gang krever Fagforbundet et toppverv i LO Stat. Henriette Jevnaker tar gjerne nestleder-vervet

Nå frontes Henriette Jevnaker som kandidat til nestledervervet i LO Stat. Hun har 36.000 medlemmer i ryggen.
Henriette Jevnaker fra Fagforbundet er kandidat til nestlederverv i LO Stat.

Henriette Jevnaker fra Fagforbundet er kandidat til nestlederverv i LO Stat.

Fagforbundet

helge@lomedia.no, anders@lomedia.no

Mektige Fagforbundet har aldri tidligere hatt noen representant i ledelsen til LO Stat. Den tradisjonen vil de bryte nå.

I år har Fagforbundet nominert Henriette Jevnaker (44) som ny nestleder av LO Stat etter Eivind Gran – som vil gi seg.

Les også: Egil André Aas vil fortsette som leder av LO Stat

Henriette Jevnaker er leder av Fagforbundets landsdekkende fagforening for teater og scene som organiserer teknisk, administrativt og kunstnerisk ansatte ved scenekunstvirksomheter i hele landet.

Hun har lang erfaring som tillitsvalgt og har gjort en enorm innsats for å bygge fagforeninga, rekruttert nye medlemmer og sikre nye tariffavtaler. Og er kjempemotivert for å ta over vervet.

– Jeg har fryktelig lyst på dette vervet. Jeg kommer fra en sektor som har hatt komplekse problemstillinger, som uenigheter knyttet til tariff, pensjonsarbeidet, partssamarbeid, erfaring i prosesser og arbeid opp mot Spekter. Så kommer jeg også fra en sektor som er hardt rammet av koronakrisen. Vi var de første som måtte stenge og blir nok de siste som får åpne opp igjen. Vi har hatt omfattende permitteringer og svekkelser av sysselsettingen, sier Henriette Jevnaker til FriFagbevegelse.

Fagforbundets nestleder, Odd Haldgeir Larsen, er klar på at Fagforbundet har en veldig god kandidat i henne.

– Henriette har stor kunnskap fra et krevende felt. Kultursektoren har hatt utfordringer både i forhold til pensjon og arbeidstid og er gjennom en kjempemessig omstilling. Hun har en bredde i sin kunnskap fra den virkelige verden og vil berike LO Stat, sier nestleder i Fagforbundet, Odd Haldgeir Larsen til FriFagbevegelse.

Styret i LO Stat velges på representantskapsmøte i midten av november.

Det er Egil Andre Aas som er leder i LO Stat, med Lise Olsen og Eivind Gran som nestledere.

Sistnevnte er det som nå trekker seg.

Valgkomiteen skal sette sammen et godt lag

Det er NJF-leder Jane B. Sæthre som leder valgkomiteen. Hun forteller at arbeidet på langt nær er ferdig, det er fremmet forslag på gode kandidater, og at målet er å sette sammen et best mulig lag for de neste fire år.

Det er på det rene at nestleder Eivind Gran og sekretær Dag Westhrin skal gå av med pensjon, og følgelig ikke er aktuelle for gjenvalg.

– Det er to tillitsvalgte med lang erfaring og kompetanse som skal erstattes. Eivind Gran er en god strateg som nyter stor tillit blant forbundene. Dag Westhrin har vært «supermann» på pensjon og tariffavtalene i staten i mange år. Det blir en krevende jobb å erstatte disse, sier Sæthre.

Samtidig har det vært en del utskiftinger underveis i perioden, ettersom flere har gått av med pensjon.

– Så nå handler det om å sette sammen en helhet som skal gjøre LO Stat best mulig rustet for årene som kommer, sier Sæthre.

Warning
Annonse
Annonse