JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Forhandlingene i Oslo kommune endte med brudd

Til tross for at partene forhandlet hele natten ble de ikke enige i Oslo. Der er det brudd og oppgjøret går nå til mekling med frist 15. oktober.
Forhandlingsleder Per Egil Johansen (tv) og leder i Fagforbundet Oslo, Roger Dehlin, er svært skuffet over at Oslo kommune ikke ville gi de ansattes organisasjoner forhandlingsrett på pensjonsordningen. Dermed er det brudd i Oslo.

Forhandlingsleder Per Egil Johansen (tv) og leder i Fagforbundet Oslo, Roger Dehlin, er svært skuffet over at Oslo kommune ikke ville gi de ansattes organisasjoner forhandlingsrett på pensjonsordningen. Dermed er det brudd i Oslo.

Fagforbundet Oslo

per.flakstad@fagbladet.no

Pensjon var den viktigste grunnen til at partene ikke ble enige.

– Vi er utrolig skuffet over at Oslo kommune ikke var villige til å ta inn pensjonsvedtektene i overenskomsten, sier forhandlingsleder Per Egil Johansen og Roger Dehlin som er leder i Fagforbundet Oslo.

Alle organisasjonene brøt

Oslo er et eget tariffområde med egne avtaler. KAH, som er den forhandlingssammenslutningen i Oslo kommune som Fagforbundet Oslo er en del av, har brutt forhandlingene med Oslo kommune. Også de tre andre hovedsammenslutningene, Unio, Akademikerne og YS, har gått til brudd.

Nå går oppgjøret til mekling.

Å få forhandlingsrett på pensjon, som de har i landets øvrige kommuner og i Staten, var et av de viktigste kravene til Kommuneansattes Hovedsammenslutning (KAH) i årets tariffoppgjør.

Heltid

I tillegg til å få forhandlingsrett på pensjonsordningen, var heltid også et viktig tema i Oslo.

Roger Dehlin og Per Egil Johansen var ikke fornøyd med tilbudet fra kommunen, og sier at også heltid var en del av grunnlaget for brudd.

– Vi kom et godt stykke på vei, men opplevde at mange av formuleringene og tiltakene som ble presentert fra Oslo kommunes side var for lite forpliktende, sier de.

Meklingsfrist 15. oktober

Oppgjøret går nå til mekling. Meklingsfristen er satt til 15. oktober. Hvis ikke meklingen fører til enighet vil resultatet være at Fagforbundets medlemmer tas ut i streik.

Warning
Annonse
Annonse