JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

LOfavør

Fremtind og Eika forsikring slår seg sammen

Men LO-medlemmer som har forsikring gjennom LOfavør, vil ikke merke noe foreløpig, sier Fremtind.
SKADEFORSIKRING: Fremtind tilbyr ulike forsikringer til LO-medlemmer gjennom LOfavør. Nå skal selskapet fusjonere med Eika.

SKADEFORSIKRING: Fremtind tilbyr ulike forsikringer til LO-medlemmer gjennom LOfavør. Nå skal selskapet fusjonere med Eika.

Fremtind

vanja.krovel@lomedia.no

Medlemmer av de fleste LO-forbund har tilgang på kollektive forsikringer gjennom LOfavør, blant annet innboforsikring.

Det er forsikringsselskapet Fremtind som leverer forsikringene til LOfavør.

Tidligere denne uken ble det klart at Fremtind Forsikring har inngått en intensjonsavtale om å slå seg sammen med Eika Forsikring til et nytt forsikringsselskap.

Eika Forsikring er i dag Norges sjette største forsikringsselskap, mens Fremtind Forsikring er landets tredje største.

Fremtind eies av SpareBank 1 Gruppen og DNB, mens Eika Forsikring eies av Eika Gruppen. Planen er at de tre eierne skal legge sine aksjer inn i et felles eid selskap kalt Fremtind Holding, og at de to forsikringsselskapene deretter slås sammen.

Ingen forskjell for kundene

På egne nettsider skriver Fremtind at alt vil være som før for kunder som har kjøpt forsikringer gjennom LOfavør, NSF, SpareBank 1 eller DNB, tross fusjonen med Eika forsikring.

Kristin Vetleseter, kommunikasjonsdirektør i Fremtind, gjentar dette ovenfor FriFagbevegelse og legger til at alle kunder vil beholde samme tilgang både på nett og mobil, med samme kundeservice som tidligere. 

– De vil ikke merke noen forskjell i dag, og skal ikke behøve å gjøre noe aktivt selv. Men med denne sammenslåingen vil vi få større kraft og løfteevne til å videreutvikle gode, kundevennlige løsninger, sier Vetleseter.

Kristin Vetleseter, kommunikasjonsdirektør i Fremtind, sier prisene vil kunne øke på sikt.

Kristin Vetleseter, kommunikasjonsdirektør i Fremtind, sier prisene vil kunne øke på sikt.

Fremtind forsikring

Likevel vil prisene kunne øke framover, sier Vetleseter.

Dette kommer av inflasjon i samfunnet og ikke sammenslåingen, påpeker hun.

– Vi vet at både vi og konkurrentene våre er nødt til å øke prisene mer enn hva som har vært vanlig de siste årene både på grunn av inflasjon og et stadig økende antall skader. Både priser og noen vilkår i de to selskapene varierer noe i dag, men begge selskapene har konkurransedyktige betingelser, sier Vetleseter.

– Ikke positivt

Til E24 sier siviløkonom Hallgeir Kvadsheim, kjent fra TV-programmet Luksusfellen, at fusjonen vil svekke konkurransen i markedet.

– Dette er ikke positivt for kundene. Det er i alle fall ikke med på å gjøre konkurransen i markedet noe større, sier Kvadsheim.

Det nye forsikringsselskapet vil få en samlet markedsandel på 19 prosent. Dermed vil de fire største aktørene ha rundt 80 prosent av markedet, påpeker han.

Annonse
Annonse