JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ung på jobb

FriFagbevegelses nye ansikt utad: – Mye i arbeidslivet er vanskelig å forstå

Rebekka Johannesen Litland er redaksjonens nye sosiale medier-journalist. 23-åringen skal lage videoer om alt ferske arbeidstakere måtte lure på.
– Jeg håper jeg kan hjelpe unge i arbeidslivet med å svare på spørsmålene de lurer på så de slipper å være usikre, sier Rebekka Johannesen Litland (23).

– Jeg håper jeg kan hjelpe unge i arbeidslivet med å svare på spørsmålene de lurer på så de slipper å være usikre, sier Rebekka Johannesen Litland (23).

Kasper Holgersen/LO Media

desken@lomedia.no

– Jeg er jo i målgruppa selv, så jeg håper de som skroller på TikTok kan relatere til meg og ser på meg som en venn i feeden sin, sier Rebekka Johannesen Litland (23).

Hun skal lage videoer som er aktuelle for unge i jobb.

– Det er mye i arbeidslivet som kan være vanskelig å forstå. Jeg har selv erfart å stå i situasjoner i jobblivet hvor jeg ikke vet hva mine rettigheter er, sier Litland.

Ansvarlig redaktør Tore Ryssdalsnes i FriFagbevegelse mener unge i arbeidslivet er en nisje ingen andre dekker.

– Vi har tenkt å lage journalistikk på dette som kan underholde og informere unge i ulike deler av arbeidslivet, sier Ryssdalsnes.

– I stedet for å snakke om de unge, skal vi nå snakke med og til de unge, understreker han.

I tillegg til å lage mer innhold til sosiale medier skal FriFagbevegelse og de andre redaksjonene i LO Media lage journalistikk skreddersydd for unge i jobb til nett og papir.

Her kan du se en av FriFagbevegelse-journalistens første TikTok videoer. Et par dager før de gikk ut i streik, møtte Litland de kabinansatte i SAS.

@frifagbevegelse Kabinansatte i SAS forteller om en litt mindre glamorøs hverdag enn det du kan se på emneknaggen #cabincrewlife ♬ original sound - FriFagbevegelse.no

TikTok SAS

Følg FriFagbevegelse på TikTok

Følg FriFagbevegelse på Instagram

Warning
Annonse
Annonse