JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Legemiddelproduksjon:

Frp krever at Høie sikrer norsk legemiddelproduksjon

Regjeringen må instruere helsemyndighetene om å snakke med norske legemiddelselskaper for å sikre at vaksiner og medisiner kan produseres i Norge, mener Frp.
Frps helsepolitiske talsperson Åshild Bruun-Gundersen vil ha et offentlig-privat samarbeid for å sikre norsk legemiddelproduksjon.

Frps helsepolitiske talsperson Åshild Bruun-Gundersen vil ha et offentlig-privat samarbeid for å sikre norsk legemiddelproduksjon.

Bjørn Inge Bergestuen / Frp (pressefoto)

Fremskrittspartiets helsepolitiske talsperson Åshild Bruun-Gundersen og Tor André Johnsen, stortingsrepresentant for Frp, krever handling for at norske legemiddelselskaper kan bidra i kampen mot koronaviruset.

De viser spesielt til bedriften Curida, som ligger i Elverum i Johnsens hjemfylke Innlandet, og etterlyser en avtale mellom denne og helsemyndighetene.

Les også: Koronaviruset bekrefter behovet for å produsere medisiner i Norge, mener legemiddelprodusent

– Alle gode krefter må forenes om vi skal slå dette viruset. Vi vil gjerne at helseminister Bent Høie instruerer helsemyndighetene til å raskt inngå samtaler med Curida og lignende bedrifter i et beredskapsøyemed, og for å vurdere mulighetene for produksjon av legemidler og vaksiner, sier de to.

p

Pandemien har vist at man ikke kan belage seg på utenlandsk legemiddelproduksjon, påpeker Frp. De to politikerne etterlyser et samarbeid, der de private produserer legemidler på bestilling fra offentlige myndigheter.

Les også: Høie vil bygge opp medisinlager i Norge

– Dette er et spørsmål om beredskap og nasjonal sikkerhet. Vi må ha avtaler med lokale produsenter, slik at vi har beredskapen vår i orden. Vi kan ikke belage oss på å få livsviktige medisiner og vaksiner fra det steinharde kommunistregimet i Kina. Vi må ha egne avtaler hjemme som sikrer norske interesser, sier Johnsen.

Les også: De japanske eierne la ned på Elverum. Da kjøpte de ansatte fabrikken

Annonse
Annonse