JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Bussfunksjonærer i Nettbuss vant i Arbeidsretten:

Full seier for bussfunksjonærene: Får etterbetalt hver arbeidstime i 2,5 år

Bussfunksjonærene i Nettbuss får endelig uttelling for sine fagbrev. Fagforbundet har vunnet fram på alle punkter i Arbeidsretten.
FÅR ETTERBETALT: Arbeidsretten har fastslått at fagbrev som tungbilsjåfør er relevant også for funksjonærene. Nå kommer solid etterbetaling, bekrefter Ove Andreas Solberg.

FÅR ETTERBETALT: Arbeidsretten har fastslått at fagbrev som tungbilsjåfør er relevant også for funksjonærene. Nå kommer solid etterbetaling, bekrefter Ove Andreas Solberg.

Ola Tømmerås

ola.tommeras@fagbladet.no

Det jobber 240 funksjonærer på kontorene i Nettbuss, nå en del av Vy. De fleste av dem er rekruttert fra bussjåførene og har dermed fagbrev som tungbilsjåfører. De har imidlertid ikke fått uttelling for denne kompetansen.

p

Nå får funksjonærene etterbetalt ti kroner for hver time de har jobbet siden tariffavtalen trådte i kraft 1. april 2016. Det utgjør 50.000 til 60.000 kroner per ansatt og et tosifret millionbeløp totalt.

Rivende uenig

Arbeidsgiver har både framført at fagbrev som tungbilsjåfør ikke er relevant i jobben som funksjonær, at et tillegg på ti kroner timen for fagbrev må anses å være en del av lønna og at det ikke skal etterbetales ved en endring.

Vant på alle punkter

Nå har dommen falt. LO ved Fagforbundet vant på alle punkter på vegne av bussfunksjonærene.

p

– Grovt regnet vil dette gi minst 50.000 kroner i etterbetaling til hver funksjonær som har fagbrev, sier tidligere konserntillitsvalgt Ove Andreas Solberg.

Han gikk av som konserntillitsvalgt for Nettbuss i mars og er nå leder på fulltid for yrkesseksjon samferdsel og teknisk i Buskerud. Han har fulgt saken som tillitsvalgt fra starten.

Viktig prinsipp

– Det er veldig moro med en så solid seier. Det er et viktig prinsipp som slås fast i dommen, at kompetanse skal belønnes. Tariffavtalen vi signerte i 2016, er bygd på samme prinsipp. Jeg er overrasket over at vi måtte gå rettens vei for at funksjonærene skulle få uttelling for sin kompetanse, kommenterer Solberg.

Warning
Annonse
Annonse