JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Valg 2023

Går mot historisk valgkveld for Høyre: – Et fantastisk resultat

Henrik Asheim jubler over valget, men er fortsatt spent på utfallet i de ulike kommunene.
Henrik Asheim øyner en mulighet for at Høyre kommer til makta i alle de store byene.

Henrik Asheim øyner en mulighet for at Høyre kommer til makta i alle de store byene.

Leif Martin Kirknes

torgny.hasås@lomedia.no

leif.martin.kirknes@lomedia.no

– Det som er veldig hyggelig er at det ser ut til å gå bra med de borgerlige partiene. Det gir muligheter til samarbeid flere steder, sier Høyre-politikeren.

Han øyner en mulighet for at Høyre kommer til makta i alle de store byene.

– Slik det ser ut nå så er det borgerlig flertall i Oslo, og jevnt i Bergen, Trondheim og Stavanger, sier Asheim.

Sjekk valgresultatet direkte:

Ikke godt nok

Nestleder i Arbeiderpartiet, Jan Christian Vestre, har følge kommentar på det som kan bli et historisk dårlig valgresultat.

– Dette er ikke godt nok, men vi har styrket oss gjennom valgkampen. Da valgkampen startet var vi på 15 prosent og Høyre var dobbelt så store. Men hvis vi ikke blir landets største parti denne gangen, skal vi bli det ved neste valg.

Han mener det er for tidlig å kommentere de konkrete resultatene, selv om vi hører jubel fra salen på Arbeiderpartiets valgvake når prognosen fra Tromsø dukker opp på skjermen.

Moxens’ solbriller

Seher Aydar, stortingsrepresentant fra Rødt og Oslo, er skuffet over resultatet så langt, men hun er glad for den tilliten partiet har fått.

– Nå gjelder det å forvalte den tilliten vi har fått så langt for å bekjempe Forskjells-Norge.

– Hva med Oslo?

– Det siste denne byen med de store forskjellene trenger, er et høyrebyråd, sier Aydar.

Men hun trøster seg med at det fortsatt er tidlig på kvelden, og at det fortsatt er mulig at resultatet i hovedstaden kan ende opp på rødgrønn side.

– Har sommerens store sak, Moxens’ solbrille tyveri hatt noen innvirkning på resultatet?

– Ingen av våre velgere synes at det var en god sak, men når jeg snakker med folk på stand, har det vært få som har vært opptatt av denne saken. De fleste har vært opptatt av andre saker som å kjempe mot Forskjells-Norge.

Veldig fornøyd

SV ser ut til å være partiet på venstresiden som kan være mest fornøyd med valget.

– Dette har vært en bra valgkamp, og vi gjør vårt beste resultat på 20 år. Vi har gått fram de fleste stedene. Spesielt er det gledelig at vi går fram der vi har SV-ordførere. Der gjør vi veldig gode valg, sier hun.

Partiet har fått flere medlemmer, flere partilag og stiller flere lister. 

Warning
Annonse
Annonse