JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kunstig intelligens:

Geir Aasen fra EL og IT mener regjeringens strategi for kunstig intelligens handler lite om arbeidslivet

Helt klart næringslivet som er i fokus, sier forbundssekretæren i EL og IT.
PÅ MESH: Geir Aasen var til stede da nasjonal strategi for kunstig intelligens ble lagt fram i går.

PÅ MESH: Geir Aasen var til stede da nasjonal strategi for kunstig intelligens ble lagt fram i går.

Leif Martin Kirknes

leif.kirknes@lomedia.no

– Det kommer klart fram at det er næringslivet som er i fokus, sier Geir Aasen, forbundssekretær i EL og IT, om regjeringens nye strategi om kunstig intelligens (KI).

p

Han var selv på fremleggelsen og har også skummet gjennom dokumentet, og mener det er lite håndfast om kompetanse, bortsett fra at det skal komme en stortingsmelding om livslang lære.

Ansvar

Det står «I 2020 vil regjeringen legge fram en melding til Stortinget om en kompetansereform, «Lære hele livet». Målet med kompetansereformen er at ingen skal gå ut på dato og at flere skal kunne stå i jobb lenger.»

– Det skal bli spennende å se hva man får ut av dette punktet. Det verste som kan skje i omstilling er at «bruk og kast»-mentaliteten fortsetter. Her har departementet et visst ansvar for å «peke ut» en retning for arbeidslivet og arbeidsgivere, sier Aasen.

Trepartssamarbeid

– Men strategien ser ut til å legge veldig mye til rette for at utviklingen i KI skal drives av innovasjon i privat næring og at ønsket om at Norge skal bli ledende på feltet på en måte skal «styre» hvilken retning dette tar. Det skal bli spennende å se hvordan ministeren har tenkt at trepartssamarbeidet skal kunne ta en rolle her, fortsetter han.

p

Aasen synes det er bra det legges til rette for flere ressursområder, samarbeid mellom flere etater og organisasjoner, for å diskutere ting som etikk og bruk av data.

Annonse
Annonse