JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Arbeidsledigheten i Norge:

Grøntnæringa har søkt Nav om 2.000 sesongarbeidere – kun 270 har fått jobb

Nav har presentert 1.363 kandidater til 2.008 innmeldte stillinger som sesongarbeider i grøntnæringa. Kun 270 av dem har fått jobb.
Få nordmenn har fått jobb i jordbæråkeren.

Få nordmenn har fått jobb i jordbæråkeren.

Sissel M. Rasmussen

De strenge koronarestriksjonene har gjort at grøntnøringa som hovedregel har måttet ty til norsk arbeidskraft for å få plukket jordbær og andre planter og vekster.

Til sammen er det fra januar og til slutten av mai søkt om 4.902 sesongarbeidere, hvorav 2.008 er søkt direkte til Nav, viser tall Nationen har fått av Nav.

Ifølge statistikken er altså kun 270 av de 2.008 stillingene fylt, selv om Navs pressevakt understreker til avisa at tallene kan være usikre fordi arbeidsgiver ikke har informert om at kandidaten har fått jobb.

– I tillegg er det en del kandidater Nav presenterer som etter arbeidsgivers vurdering, ikke møter kompetansekravene, arbeidsgivere har fått tak i andre kandidater eller lignende, skriver pressevakta i en epost.

I revidert nasjonalbudsjett foreslo regjeringen å bevilge 40 millioner kroner til ordningen. På grunn av liten interesse for ordningen, har regjeringspartiene og Frp kuttet beløpet med 15 millioner kroner.

Annonse
Annonse