JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Håper #metoo-kampanjen vil føre til holdningsendring – også i fagbevegelsen

LO-leder Hans-Christian Gabrielsen er glad for at Metoo-kampanjen har bidratt til større bevissthet rundt seksuell trakassering.
Terskelen for å si fra om seksuell trakassering er høyere hvis du er avhengig av ikke å legge deg ut med virksomheten for å ha en jobb videre, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen

Terskelen for å si fra om seksuell trakassering er høyere hvis du er avhengig av ikke å legge deg ut med virksomheten for å ha en jobb videre, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen

Tri Nguyen Dinh

ragnhild@lomedia.no

– Jeg synes det er ille å lese alle de historiene som har kommet fram i media den siste tiden. Det er ikke greit. Håpet er at dette fører til større bevissthet og til holdningsendring, sier LO-leder Hans-Christian Gabrielsen.

Her forteller kvinner i fagbevegelsen om hvordan de ble seksuelt trakassert

Må håndteres

Gabrielsen tror ikke det er noe verre i fagbevegelsen enn andre steder, men sannsynligvis ikke noe bedre heller.

Han sier at LO i lang tid har hatt stor bevissthet rundt denne problemstillingen, og at det finnes både retningslinjer og rutiner for hvordan slike saker skal håndteres. Likevel har han bedt LOs familie- og likestillingspolitiske utvalg om å se på om det er mer de kan gjøre.

Ifølge Dagsavisen har LO-forbundene registrert kun ni tilfeller av seksuell trakassering på fem år. Flere av forbundene sier at det kan være snakk om mørketall.

Et lederansvar

– I hvilken grad opplever du at det er åpenhet rundt dette temaet i fagbevegelsen?

– Vi har hatt søkelys på seksuell trakassering i arbeidslivet i lang tid, men kanskje har det ikke vært nok oppmerksomhet rundt det. Det positive med Metoo-kampanjen er at den har bidratt til større bevissthet.

– Er dette et tema som i større grad må inn i tillitsvalgtopplæringen?

– Det kan godt være. Det er noe av det LOs familie- og likestillingspolitiske utvalg vil se på nå. Dette er først og fremst et lederansvar. Når det er sagt, er det en stor styrke at det finnes et verneombud og tillitsvalgte som kan bistå arbeidstakere som utsettes for dette, sier Gabrielsen.

Få nyhetsbrevet vårt

Trygge arbeidsplasser er viktig

LO-lederen mener at det organiserte arbeidslivet med trygge jobber er viktig – også for å forebygge seksuell trakassering på arbeidsplassene. En utvikling mot flere arbeidstakere på løse arbeidskontrakter flytter på maktbalansen i arbeidslivet.

– Det sier seg selv at terskelen for å si fra er høyere hvis du er avhengig av ikke å legge deg ut med virksomheten for å ha en jobb videre, påpeker Hans-Christian Gabrielsen.

Peggy Hessen Følsvik: – Seksuell trakassering handler i bunn og brunn om manglende likestilling og skeive maktforhold
Azari, leder av NTL Ung: – Jeg har selv opplevd ubehagelige situasjoner av seksuell karakter i LO
Seksuell trakassering skal ikke finne sted i våre rekker, sier LOs nestleder

Warning
Annonse
Annonse