JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hareide ber veisjefen bygge Ringeriksbanen

Bare en ny regjering kan hindre Nye Veier i å bygge Ringeriksbanen, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF).
– Så fort Nye Veier har valgt en entreprenør som skal stå for byggingen, kan spaden settes i jorden, sier samferdselsminister, Knut Arild Hareide (KrF).

– Så fort Nye Veier har valgt en entreprenør som skal stå for byggingen, kan spaden settes i jorden, sier samferdselsminister, Knut Arild Hareide (KrF).

Torbjørn Tandberg

Torsdag møtte Hareide Nye Veier-sjef Anette Aanesland. Han ga beskjed om at regjeringen i revidert nasjonalbudsjett setter av 90 millioner til å planlegge Ringeriksbanen. Han ga samtidig en garanti for at Nye Veier får jobben.

Hareide sier til Aftenposten at han vil underskrive på en rammeavtale og en planleggingsavtale med veiselskapet i juni, før sommerferien. Da ligger det an til at ansatte som har jobbet med Ringeriksbanen i Bane Nor, flytter over til Nye Veier.

– Så fort Nye Veier har valgt en entreprenør som skal stå for byggingen, kan spaden settes i jorden, sier Hareide.

Han understreker at de ikke har sagt noe om årstall.

– Men dialogen vi har hatt med Nye Veier, gjør oss optimistisk på at det ikke trenger å være så lenge til, sier Hareide.

Aps samferdselspolitiske talsmann Sverre Myrli kommenterer saken slik

– Vi jubler ikke akkurat over løsningen med Nye Veier. På den annen side vil vi heller ikke gjøre noe som forsinker prosjektet.

Ringeriksbanen skal gå mellom Hønefoss i Ringerike og Sandvika i Bærum og bygges som en forlengelse av Bergensbanen. Banestrekningen er 40 kilometer lang og er en ny trasé der to tredeler av strekningen går i tunnel.

Warning
Annonse
Annonse