JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Heismontørenes Fagforening for første gang med firesifret medlemstall

HMF-leder Markus Hansen kunne tirsdag markere at medlemstallet i fagforeninga nå har passert 1.000.
TUSEN TAKK: HMF-leder Markus Hansen skjærer den første biten av kaka som markerer at Heismontørenes Fagforening nå har passert det magiske 1.000-tallet.

TUSEN TAKK: HMF-leder Markus Hansen skjærer den første biten av kaka som markerer at Heismontørenes Fagforening nå har passert det magiske 1.000-tallet.

Knut Viggen

knut.viggen@lomedia.no

De mener selv at overenskomsten deres er den beste i verden og tar gjerne en kamp eller to mot "umulige" sjefer og markedsstyring av lønns- og arbeidsforhold og for solidaritet og kollektive avtaler om det trengs.

Slikt blir det også flere medlemmer av.

Heismontørenes Fagforening (HMF) har eksistert i 92 år, og rekrutterer og organiserer stadig flere heismontører.

I flere år på 2000-tallet og utover 2010-tallet lå medlemstallet relativt stabilt mellom 834 og 858 medlemmer, men siden 2016 har det vært en markant økning i organiseringen.

I 2018 passerte HMF 900-grensa og gjennom pandemien og i etterkant av den har fagforeninga økt med i størrelsesorden 20-30 medlemmer hvert eneste år.

1. april lå medlemstallet på 993, og nå, et halvt år etter, kunne fagforeningsleder Markus Hansen gå til innkjøp av den historiske kaka med innskripsjonen som markerer at HMF nå har passert 1.000 medlemmer.

Den ble fortært i lunsjen på hovedkontoret til HMF i Østre Aker vei tirsdag, av en pen blanding av yngre og noen eldre aktive HMF-tillitsvalgte, samt gjester fra andre fagforeninger som deler lokaler med HMF.

HMF satser på opplæring og rekruttering og av de 1.000 medlemmene er 60 lærlingmedlemmer. Medlemstallet omfatter også pensjonister.

Hovedstaden er naturlig nok et tyngdepunkt i foreninga, men i dag viser statistikken at brorparten av medlemmene finnes utenfor Oslo.

Heismontørenes Fagforening (HMF) er en fagforening i EL og IT Forbundet, et forbund som nå i år har passert 42.000 medlemmer totalt.

Annonse
Annonse