JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Luftambulanse:

Høie lover å utrede drift av luftambulansen i god tid før neste anbud

Helseminister Bent Høie (H) lover at utredningen om offentlig eller ideell drift av luftambulansetjenesten blir ferdig i denne stortingsperioden.
Illustrasjonsfoto.

Illustrasjonsfoto.

Sissel M. Rasmussen

– Vi er i ferd med å ferdigstille mandatet for det arbeidet. I det vil det også være en tidsfrist sånn at dette arbeidet vil være ferdig innenfor denne stortingsperioden, sa Høie i Stortinget torsdag.

– Skal dette arbeidet ha noen verdi, må en nettopp få muligheten til å diskutere dette grundig og ta en beslutning i god tid før det er behov for nye anbud, understreket han i en debatt om luftambulansetjenesten og det akuttmedisinske tilbudet utenfor sykehusene.

Følg oss på Facebook!

Stortinget vedtok før sommeren at regjeringen må utrede offentlig/ideell drift i luftambulansetjenesten. Det skjedde etter at det svensk-britiske selskapet Babcock SAA vant i anbudskonkurransen om å drive ambulansefly i Norge. I dag er det Lufttransport som driver tjenesten.

Rødt har foreslått at Stortinget må vedta en frist for at utredningen skal være ferdig i løpet av stortingsperioden, slik at Stortinget kan ta stilling til den før en eventuell ny anbudsprosess settes i gang. Arbeiderpartiet, Senterpartiet og SV støtter en slik tidsfrist.

Annonse
Annonse