JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

I dag starter de valgkampen

Jens Stoltenberg ser fram til mandagens fagligpolitiske stormøte – og to valgkamper.
Klokka 13 i dag samler LO-leder Gerd Kristiansen og Ap-leder Jens Stoltenbergtroppene til årets fagligpolitiske konferanse.

Klokka 13 i dag samler LO-leder Gerd Kristiansen og Ap-leder Jens Stoltenbergtroppene til årets fagligpolitiske konferanse.

Terje Pedersen, ANB

frifagbevegelse@lomedia.no

Mandag går den årlige faglig-politiske konferansen av stabelen. Her møter Arbeiderpartiets ledelse og stortingsgruppe hele LO-ledelsen med forbundslederne.

– Dette møtet har alltid vært viktig, men er spesielt viktig nå som vi er i opposisjon, sier Ap-leder Jens Stoltenberg til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

NETT-TV: Du kan følge konferansen direkte på nett-tv fra kl 13.

PROGRAM: Se programmet for konferansen her

– Den faglig-politiske konferansen er et uttrykk for det samarbeidet som LO og Arbeiderpartiet har hatt og som alltid har vært viktig, presiserer Jens Stoltenberg.

– Sammen har vi skapt det moderne Norge. Og vi har samme mål for framtiden og de samme verdier, legger han til.

Blir utfordret

For første gang på åtte år opplever både LO og Arbeiderpartiet at det Stoltenberg kaller «samfunnssuksessen» blir utfordret.

– I regjering sto vi for en politikk som skapte mindre forskjeller, nå har vi en regjering som fører en politikk for økte forskjeller. Vi førte en politikk som skapte flere og billige barnehageplasser, regjeringen sørger for dyrere og færre barnehageplasser, sier Jens Stoltenberg, når han argumenter forskjellen mellom den rødgrønne og den blåblå regjeringen.

LES OGSÅ: Ap langt foran Høyre

Han fortsetter:

– For ikke å snakke om familie- og likestillingspolitikken, hvor forskjellen er veldig stor. Mens den nye regjeringen skrur klokka tilbake og står for en umoderne familie- og likestillingspolitikk, står vi for en moderne familie- og likestillingspolitikk, legger han til.

Svenske erfaringer

Hovedtemaet for årets konferanse er betydningen av det faglig-politiske samarbeidet sentralt og lokalt fram mot valgene i 2015 og 2017. Det skal altså ses framover mot de to neste, viktige valgene i Norge.

I tillegg kommer nestlederen i det svenske LO, Tobias Baudin for å dele erfaringer etter åtte år med et høyrestyrt Sverige.

Han skal fortelle om fagbevegelsens utfordring foran det svenske valget den 14. september.

Det siste blir veldig interessant, mener Ap-lederen.

– I Sverige ser vi nå hva som skjer når forskjellene øker over tid. Det forteller litt om hvilke konsekvenser politikken til Høyre og Fremskrittspartiet vil føre til også her hjemme, med økte forskjeller over tid.

Pensjonsdebatt

På slutten av dagen skal tidligere arbeidsminister Anniken Huitfeldt lede en paneldebatt med LO-nestleder Tor Arne Solbakken, HK-leder Trine Lise Sundnes og stortingsrepresentant Dag Terje Andersen.

De skal snakke om et sentralt tema for fagbevegelsen i vårens lønnsoppgjør, nemlig tjenestepensjon som både tariffsak, samfunnssak og likelønnssak. (ANB)

Warning
Annonse
Annonse