JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nettmøte med Nav fredag 19. juni:

I dag svarer Nav på spørsmålene dine

Fredag formiddag stiller Nav i nettmøte sammen med LOs advokater. De vil svare på dine spørsmål direkte via Facebook.
Nav oppfordrer deg til å sende innspørsmål over nett fredag formiddag.

Nav oppfordrer deg til å sende innspørsmål over nett fredag formiddag.

Colourbox

ida.bing@lomedia.no

– Store regelendringer har kommet på plass veldig raskt. Vanligvis bruker vi et år på slike endringer, nå har vi brukt tre uker. Da er det selvfølgelig mange spørsmål, og det kan oppstå spørsmål vi heller ikke har tenkt på, sier Haakon Hertzberg, juridisk direktør i Nav.

Fredag formiddag stiller han og flere jurister fra Nav til nettmøte sammen med LOs advokater.

Fra klokken 11 til 14 kan personer legge inn spørsmål via LO-advokatenes facebookside, og få svar direkte fra juristene i Nav.

Her kan du skrive inn dine spørsmål fra klokken 11 fredag

Svarer på mer enn når pengene kommer

Aldri før har Nav behandlet så mange søknader som de siste månedene, og presset på etaten har vært enormt.

Det nye koronaregelverket, med blant annet endring i dagpengeregelverket og innføring av lønnskompensasjon, har skapt mye frustrasjon og løsningene har vært forsinket.

Hertzberg forteller at etaten har fått inn enormt mange henvendelser via sitt kontaktsenter.

– Det er klart at det å få på plass nye ordninger med nye vilkår i løpet av så kort tid, gjør at det vanlige informasjonsarbeidet vårt ikke foregår som normalt. Så da må vi ta i bruk alle kanaler.

Han oppfordrer enkeltpersoner til å logge inn på sin egen side i Nav om de lurer på når pengene kommer, og at fredagens nettmøte i større grad vil ta for seg konkrete problemstillinger og spørsmål rundt rett til ytelser.

– Det vi typisk kan svare på er forholdet mellom ytelser, hva som skal til for å få dem, og hvilke endringer som har skjedd knyttet til de ulike ordningene. Alle som lurer på hvordan koronasituasjonen påvirker sin situasjon og rettigheter, kan sende inn spørsmål, sier Hertzberg.

Les også: Dagpenger gir ikke feriepengeopptjening: Permitterte og ledige går glipp av 4 milliarder kroner

Oppfordrer folk til å sende inn

– Det har skjedd enorme endringer og tilpasninger i store deler av vårt regelverk, så det er ikke rart at for de aller fleste så fremstår dette uoversiktlig, sier Hertzberg og legger til:

– Så det er viktig å si at det kan komme spørsmål rundt forhold vi ikke har tenkt på, slik at vi blir oppmerksomme på hva folk sitter med. Det er en viktig del av vårt informasjonsarbeid.

I tre timer vil Navs jurister og advokatene i LO følge med på spørsmålene som legges inn og svare på Facebook.

Hertzberg presiserer at de ikke kan ha dialog om enkeltsaker med identifiserbare opplysninger, og ber derfor innsenderne om å formulere seg generelt:

– Vi svarer generelt og ivaretar taushetsplikten til den som legger ut spørsmål. Det er viktig at de som spør, spør så generelt som mulig.

Warning
Annonse
Annonse