JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Libak tar pause fra politikken:

Ina Libak tar ikke gjenvalg som AUF-leder

Ina Libak (30) gir seg som AUF-leder og tar en pause fra politikken.
Ina Rangønes Libak gir seg som topp-politiker i denne omgang etter AUFs landsmøte i oktober.

Ina Rangønes Libak gir seg som topp-politiker i denne omgang etter AUFs landsmøte i oktober.

Helge Rønning Birkelund

helge@lomredia.no

Det offentliggjorde hun på sin egen Facebook-profil fredag ettermiddag.

– Det er på tide å slippe nye krefter til. Det er ikke noe verken bedre eller verre enn det. Jeg har brukt natt og dag i 14 år av livet mitt på politikk og AUF. Nå er det på tide å gi noen andre muligheten. Vi har veldig mange flinke folk som kan overta. Det er på tide for meg å gjøre noe annet, sier Ina Rangønes Libak til FriFagbevegelse.

Blir sosionom

På spørsmål om det er aktuelt for henne å ta kampen for å komme på stortingsvalglista til, Akershus, hvor det blir en «plass ledig» etter Nina Sandberg, svarer hun at det er uaktuelt.

– Det er ikke aktuelt. Men det har vært et privilegium å få lov til å drive med politikk. Hvis jeg får mulighet til å gjøre det en annen gang vil det være en kjempefin tillitserklæring. Få lov til å påvirke og endre samfunnet, det finnes ikke noe større ting enn det. Men jeg har lyst til å jobbe som sosionom nå, sier hun.

Hun er imidlertid forberedt på at det blir tøft å forlate den politiske arenaen.

– Jeg kommer til å savne det, helt klart. Men jeg har også et yrke som jeg elsker. Det er et yrke hvor du kan være med å påvirke menneskers liv fra dag til dag. Det er veldig meningsfullt, sier Ina Libak.

Hun har en lang karriere bak seg i AUF, en karriere som altså kommer til sin ende på landsmøte i oktober.

Hun ble innvalgt i AUFs sentralstyre under AUFs landsmøte i 2014. Under landsmøtet i 2016 ble hun valgt til nestleder, og på ungdomspartiets 56. ordinære landsmøte ble Libak ved akklamasjon valgt til leder for perioden 2018–2020.

Libak ble dermed den første kvinnelige AUF-lederen på 12 år.

• Libak: – Arbeiderpartiet må gå mer mot venstre. Hvor ellers skal de gå?

Sterk stemme

Som ungdomspolitiker for AUF har hun vært en sterk stemme i debatten om norsk miljø- og klimapolitikk. Libak var også ansvarlig for AUFs miljø- og klimapolitikk som leder av politikkområdets sentralstyreutvalg i perioden 2016–2018.

Fram til landsmøtet i Arbeiderpartiet til våren fiol hun fortsatt sitte i partiets programkomité, hvor hun også deltar i en undergruppe som har nettopp klima som ansvarsområde.

Under terrorangrepet mot Regjeringskvartalet og Utøya den 22. juli 2011 ble Ina Libak skutt fire ganger og alvorlig skadet. Hun vitnet senere i rettssaken etter 22. juli-angrepene.

Etter alt å dømme blir det fortsatt en kvinnelig leder i AUF. Favoritt til å overta er dagens nestleder, Astrid Willa Eide Hoem (25).

Annonse

Flere saker

Annonse