JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Ap-sekretær Kjersti Stenseng:

Industriarbeidere vender Arbeiderpartiet ryggen. Slik vil Kjersti Stenseng vinne dem tilbake

Ap-sekretær Kjersti Stenseng vil ta misfornøyde velgere på største alvor. Industriopprørerne som har forlatt partiet vil hun gjerne prate med.
Kjersti Stenseng håper på bedre tider for Arbeiderpartiet.

Kjersti Stenseng håper på bedre tider for Arbeiderpartiet.

Ole Palmstrøm

helge@lomedia.no

På desembermålingen til Opinion hadde Arbeiderpartiet framgang for første gang siden april. Det er sju måneder uten framgang.

Gjennom Dagsavisen kan vi lese fra Kværners verft i Verdal hvor klubbledelsen forteller at tiden hvor industriarbeiderne stemte på Ap uten å blunke langt på vei er over. Senterpartiet seiler opp som en reell konkurrent.

p

– Ut med broilerne og inn med noen som snakker med folk og ikke til folk. Det er den klare marsjordren fra lokale Ap-folk i Odda, ifølge Dagsavisen.

Det har Kjersti Stenseng merket seg.

– Jeg tar på største alvor når våre gode folk ute, om det er velgere, lokalpolitikere eller industriarbeidere er frustrert og misfornøyd på flere politikkområder. Folk må få lov til å si fra. Vi skal ha takhøyde. Vi jobber hver eneste dag med dette, sier Kjersti Stenseng til FriFagbevegelse.

– Derfor skal vi som parti ut å snakke med flest mulig i arbeidet med partiprogrammet, legger hun til.

– Stor jobb

Aps partisekretær innser at både hun og hele partiet har en stor jobb foran seg, skal meningsmålingene bli hyggeligere å lese.

– Vi må vise tydelig Ap-politikk. Vi må bygge tillit. Få den tilbake. Og fortsette å jobbe, sier hun i et åpenhjertig intervju.

Med et dårlig lokalvalg friskt i minnet, har Arbeiderpartiet opplevd å miste stemmer både til Senterpartiet og til de andre partiene på venstresiden. Men få har vandret til den andre siden. Og flere har satt seg på gjerdet.

Nå er det slutt på forlikene med regjeringen. Nå skal Arbeiderpartiet stå på egne bein. Og konkurrere med Senterpartiet, SV og Rødt.

– Er Senterpartiet en konkurrent eller medspiller?

– Vi konkurrerer om mange av de samme stemmene. Det er jo alltid en viss velgerflyt. Men jeg er ikke opptatt av det. Vi må tydeliggjøre vår egen politikk, bruke alle krefter på det. Vi må vise hvorfor vi vil i regjering og hva vi vil gjøre i regjering. Samtidig er også Sp en viktig samarbeidspartner for oss. Vi har mye felles politikk og vist at vi kan samarbeide i regjering tidligere. Jeg er ikke opptatt av hvem vi konkurrerer med på venstresiden. Vår motstander er høyresiden, sier Kjersti Stenseng.

Ha tilbake LO-folk

Framfor alt vil Ap-sekretæren ha tilbake støtten fra LO-medlemmene.

p

– Vi har mistet tillit, også hos LO-medlemmene. Nå må vi bygge tillit dag for dag og være en tydelig motstemme til regjeringen. I forhold til kommuneøkonomien, luftambulansen, privatiseringen av jernbanen, statliggjøring av skattekontorene, og så videre.

Hun innrømmer også at interne konfliktsaker har hatt sitt å si for motivasjonen og mobiliseringen innen partiet.

– Men nå er det et samlet parti som er opptatt av vår egen politikk, sier Kjersti Stenseng.

Annonse
Annonse