JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Nytt om navn

Johnny Hansen gir seg i Sjømannsforbundet: – Naturlig at andre tar over nå

Forbundsleder Johnny Hansen (60) i Norsk Sjømannsforbund tar ikke gjenvalg på landsmøtet i Tromsø i slutten av september.
Johnny Hansen takker av etter å ha vært forbundsleder i Norsk Sjømannsforbund siden 2014. 

Johnny Hansen takker av etter å ha vært forbundsleder i Norsk Sjømannsforbund siden 2014. 

Tri Nguyen Dinh

helge@lomedia, no

Johnny Hansen har vært forbundsleder i Norsk Sjømannsforbund siden 2014. Han var nestleder fra 2006 og har jobbet i forbundet helt siden 1997.

I 25 år har han vært ukependler fra Kvæfjord til Oslo. Nå trekker han inn årene.

– Jeg kjenner på at det er naturlig at andre overtar nå. Jeg tenker også at jeg har oppnådd en av de viktigste sakene jeg har arbeidet med, når det ser ut til at lovforslaget om norske lønns- og arbeidsforhold til sjøs kan bli vedtatt. Men det siste er ikke årsaken til at jeg gir meg nå, sier Johnny Hansen til FriFagbevegelse.

Hurdalsplattformen: Sjøfolket har kjempet i 13 år: Nå blir det norsk lønn i Norge

Landsmøtet i Norsk Sjømannsforbund arrangeres i Tromsø fra 26. til 29. september, og er det første av en rekke landsmøter i LO-regi i høst. Fagforbundet har landsmøte i oktober, mens NTL, FLT og Creo følger etter i november.

Hansen skal fortsette å jobbe i forbundet som rådgiver.

Hans mantra som forbundsleder har vært å jobbe for å beskytte norske arbeidsplasser så godt som mulig, samt jobbe for å sikre best mulig lønns- og arbeidsforhold for norske sjøfolk.

Han har selv brukt mye tid og krefter på dette, mens forbundet har brukt flere millioner kroner for å vinne kampen om norske lønns- og arbeidsforhold til sjøs blant annet gjennom flere utredninger som er bestilt.

Han hadde håpet at norske lønns- og arbeidsforhold til sjøs skulle blitt lagt fram før påske, men det ser ut til å drøye.

Johnny Hansen får også med seg årets LO-kongress som forbundsleder. Han mener kongressen er viktig i forhold til å være prinsipielle overfor sosial dumping. Samtidig forventer han en viktig debatt om framtida for norsk olje- og gass.

– Hva som blir vedtatt om dette på kongressen, vil helt klart påvirke våre medlemmer, mener Johnny Hansen.

Warning
Annonse
Annonse