JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kirkestreiken avsluttet etter en måned. Her er resulatet

Det enighet i lønnsoppgjøret for kirkelig ansatte etter en månedslang streik. Det er klart etter at partene ble enige om en løsning natt til mandag.
Odd-Haldgeir Larsen

Odd-Haldgeir Larsen

Jan Lillehamre

Streiken i kirkelig sektor startet lørdag 12. desember. 58 kirkelig ansatte har vært tatt ut i streik i denne perioden.

– Streiken har ført fram og vi har sikret morgendagens prester samme lønnsnivå som dagens prester. Dette var vårt viktigste krav i dette lønnsoppgjøret, sier Unio KAs forhandlingsleder Kristian Mollestad.

Oppgjøret har en økonomisk ramme på 1,7 prosent. Det er på nivå med arbeidslivet for øvrig.

– Det er en lettelse at en historisk streik endte med en historisk seier. Vi har lagt bak oss et helt spesielt år, der det etter hvert ble viktigst å sørge for at medlemmene i alle tariffområder, også kirken, fikk opprettholdt sin kjøpekraft, sier Fagforbundets nestleder Odd-Haldgeir Larsen.

Charlotte (22) får ikke fikset tennene fordi det er for dyrt: – Ekstremt frustrerende

Forplikter seg til nytt lønnssystem

Nå er partene blitt enige om et partssammensatt arbeid som skal se nærmere på en ny, felles innretning på tilleggslønnssatser for alle ansatte i Den norske kirke. Partene forplikter seg til å jobbe videre sammen for å utvikle et felles system for lønn og tilleggslønn i Kirken.

Kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum sier hun er lettet over at streiken er over.

– Vi er glade for at streiken i kirkelig sektor nå er over. Som en ansvarlig arbeidsgiver har vi sørget for å bidra til å avslutte konflikten, og er lettet over at partene nå har kommet til enighet, sier kirkerådsleder Kristin Gunleiksrud Raaum.

Arbeidslivets parter ber politikerne vente med ny pensjonsordning

Lovpålagt mekling førte fram

Det er KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter som forhandler på vegne av alle virksomhetene i Den norske kirke.

– Meklingsresultatet innebærer et viktig skritt i retning av et skreddersydd lønnssystem for Den norske kirke som tar egenarten ved kirkelig sektor på alvor, sier Marit Halvorsen Hougsnæs, administrerende direktør i KA Arbeidsgiverorganisasjon for kirkelige virksomheter i en pressemelding tidlig mandag morgen.

Partene tok ifølge KA utgangspunkt i et forslag til løsning, en skisse, som arbeidsgiversiden la fram i romjulen da de ble enige like før klokken 5 mandag morgen.

Partene i kirkestreiken møtte hos Riksmekleren søndag klokken 12 i et lovpålagt forsøk på å komme til enighet ettersom streiken hadde vart i 30 dager.

Annonse
Annonse