JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Hapro Electronics AS og Hapro AS på Jaren:

Korona-viruset rammer norsk bedrift: 240 ansatte kan bli permittert

Hapro Electronics AS og Hapro AS melder i dag at de har sendt permitteringsvarsel til sine ansatte. Koronautbruddet i Kina lammer råvaretilgangen for bedriften.
HAR SENDT VARSEL: De ansatte ved Hapro Electronics AS har fått permitteringsvarsel. Bakgrunnen er frykt for råvaremangel som følge av koronautbruddet i Kina.

HAR SENDT VARSEL: De ansatte ved Hapro Electronics AS har fått permitteringsvarsel. Bakgrunnen er frykt for råvaremangel som følge av koronautbruddet i Kina.

Hapro

kai.hovden@lomedia.no

«Elektronikkbransjen og annen vareproduserende industri er avhengig av kinesiske underleverandører», forklarer Hapro i en pressemelding.

Bedriften på Jaren er ledende innen elektronikkproduksjon. På grunn av koronautbruddet i Kina er en rekke fabrikker i landet rammet av produksjonsstans eller redusert produksjonsnivå.

Dette fører også til treghet og delvis stopp i frakt av varer fra Kina til Norge, noe Hapro er avhengig av.

Uavklart situasjon

– Omfang, og hvor lang tid dette vil vare, er fremdeles uavklart. Det har allerede gitt seg utslag i at enkelte prosesser hos oss går med redusert fart, grunnet den dårlige tilgangen på råvarer. Situasjonen overvåkes kontinuerlig, og vi holder tett kontakt med både leverandører og kunder. Mye tyder på at mangel på råvarer vil vedvare en stund, men treghet og etterslep vil mest sannsynlig føre til lavere produksjonstakt i to–tre måneder fram i tid. Dette er vanskelig å være helt eksakt på, da ingen av leverandørene kan bekrefte sine leveringstider. Vi ser oss derfor nødt til å sende ut et generelt permitteringsvarsel til alle ansatte, sier administrerende direktør Tor Giæver i Hapro Electronics AS i pressemeldingen.

p

Giæver forteller til frifagbevegelse.no at bedriften har om lag 240 ansatte i elektronikkvirksomheten.

Saken fortsetter under bildet.

GJØR HVA DE KAN: Administrerende direktør Tor Giæver i Hapro Electronics forsikrer at både ledelsen og de tillitsvalgte gjør hva de kan for å finne de beste løsningene for alle.

GJØR HVA DE KAN: Administrerende direktør Tor Giæver i Hapro Electronics forsikrer at både ledelsen og de tillitsvalgte gjør hva de kan for å finne de beste løsningene for alle.

Hapro

Håper å unngå permitteringer

Ennå håper Hapro å unngå permitteringer, men det er utfordrende all den tid både sysselsettingsnivå og produksjon er avhengig av råvaretilgangen.

– Situasjonen viser hvor sårbart dette kan være, og det er ikke bare vi og vår bransje som rammes av dette. Koronautbruddet vil kunne få globale konsekvenser, sier Giæver til frifagbevegelse.no.

p

Paradoksalt nok har bedriften fulle ordrebøker, og opplever det direktøren beskriver som all time high.

– Vi holder faktisk på å ansette nye medarbeidere samtidig som vi må håndtere denne vanskelige situasjonen, sier Giæver.

Noen lyspunkter

Smitten i Kina er på vei ned, og følgelig er også produksjonshjulene til en viss grad i gang igjen.

– Fabrikkene vi får varer fra er så smått i gang, men ikke alle er tilbake på jobb. Samtidig vil det være slik at de største elektronikkgigantene vil stå lengst fram i køen når man igjen kan levere varer fra disse fabrikkene, sier Giæver.

p

Det er altså noen lyspunkter i horisonten, men begrensning på frakt kan som tidligere nevnt bli en akilleshæl for Hapro og andre bedrifter i samme situasjon.

– Både ledelse og tillitsvalgte står sammen og samarbeider godt for å finne de beste løsningene for alle, forsikrer Giæver.

Han er klar på at det er stor forståelse for situasjonen i hele organisasjonen, ettersom dette skyldes forhold som ligger helt utenfor deres mulighet til å påvirke.

Warning
Annonse
Annonse