JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kravet om bordservering bør fjernes nå, mener NHO Reiseliv

De mener tiltaket er kostnadskrevende og har liten bevist smitteverneffekt.
Kristin Krohn Devold er direktør i NHO Reiseliv. (Arkivfoto)

Kristin Krohn Devold er direktør i NHO Reiseliv. (Arkivfoto)

Håvard Sæbø

– Det er helt ulogisk at man som gjest kan gå til baren og bestille seg en brus, mens ølen må bæres til bordet av en ansatt, sier administrerende direktør i NHO Reiseliv Kristin Krohn Devold.

Hun er imidlertid fornøyd med at reiselivsbransjen endelig kan hente inn sesongansatte fra andre land.

I slutten av juli gjør regjeringen etter planen noen lettelser i innreiserestriksjonene. Alle arbeidsreisende i EØS-området vil da få slippe inn i landet, med mindre de er fra land med svært høyt smittetrykk. Det ble klart mandag på regjeringens pressekonferanse om koronasituasjonen.

− Det er bra og på tide at reiselivet nå får hente inn viktige sesongansatte, slik at de kan holde åpent i det som blir en svært viktig sommersesong for mange, sier Devold.

NHO Reiseliv venter også flere utenlandske turister i Norge de neste månedene. Devold understreker at nordmenn ikke veier opp for tapet av utenlandske gjester, som normalt står for en tredel av markedet.

– Det at for eksempel tyskere kan komme til Norge allerede neste uke, kan redde sesongen til mange aktører som driver med havfiske, da dette er et svært viktig marked for dem, sier reiselivsdirektøren.

Annonse

Flere saker

Annonse