JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

KrF skeptisk til om dette ivaretar behovene til alle arbeidstakere

Både Venstre og Kristelig Folkeparti går fortsatt for den såkalte toårsregelen for faste ansettelser. Førstnevnte er glad for mer "fleksibilitet", KrF holder litt tilbake.
IKKE HELT ENIGE: KrFs Kjell Ingof Ropstad (t.v.) sier han ser fram til for handlinger med arbeidsminister Robert Eriksson og regjeringa. KrF er skeptisk til forslaget om å åpne opp for midlertidige ansettelser "på generelt grunnlag", og vil holde igjen.

IKKE HELT ENIGE: KrFs Kjell Ingof Ropstad (t.v.) sier han ser fram til for handlinger med arbeidsminister Robert Eriksson og regjeringa. KrF er skeptisk til forslaget om å åpne opp for midlertidige ansettelser "på generelt grunnlag", og vil holde igjen.

Tri Nguyen Dinh

Både KrF og Venstre har vært opptatt av en innsnevring av dagens regler som omhandler hvor lenge du skal være midlertidig ansatt før du får fast jobb.

Regjeringa holder fast på dagens fireårsregel. De to støttepartiene går fortsatt inn for to år.

Skeptisk til "generelt grunnlag"

Videre mener KrF at hovedregelen i norsk arbeidsliv skal være ordinære faste ansettelser.

Stortingspolitiker Kjell Inge Ropstad nøyer seg med å besvare FriFagbevegelses hendvendelse via sms, og viser til partiets pressemelding.

– Vi er skeptiske til regjeringens forslag om å åpne opp for midlertidig ansettelse på generelt grunnlag, uten grep for at man raskere har rett på fast ansettelse, står det i pressemeldingen.

KrF sier de vil sikre forutsigbarhet og trygghet for arbeidstakerne, og fastslår at de er klare for gode forhandlinger med regjeringspartiene og Venstre i Stortinget.

Vil harmonisere lovverket

Kristelig Folkeparti mener forslaget fra regjeringa ikke tar for seg utfordringene i blant annet helsetjenesten og høyskole- og universitetssektoren, hvor ansatte blir gående midlertidig i lang tid uten å få fast ansettelse.

KrF sier de ønsker å harmonisere regelverket for midlertidige ansettelser for privat og kommunal sektor (arbeidsmiljøloven) med statlig sektor (tjenestemannsloven), noe også Venstre går inn for.

– Dette lovverket må bli mer likt, kommenterer også Venstres Sveinung Rotevatn fra sin plass på Stortinget.

Venstre skeptisk til aktivitetsplikten

Rotevatn er på sin side glad for at regjeringa nå vil gjøre arbeidslivet mer fleksibelt. Samtidig sier han at Venstre skal bidra til å sikre et trygt arbeidsliv, der hovedregelen er faste stillinger.

– Det bør for eksempel være en grense i en bedrift for hvor mange personer på midlertidige kontrakter den kan ha, og hvor lange disse kontraktene skal være, sier Rotevatn.

Rotevatn er mer skeptisk til det nye forslaget om aktivitetsplikt.

– Vi er usikre på om dette vil føre til et bedre tilbud, og vi synes allerede at kommunene har stor frihet på dette området, fortsetter Rotevatn.

KrF mener regjeringa kommer med "flere spennende tiltak" på dette området, og at noen av dem svarer på dette.

– Samtidig kommer vi til å stille enda tøffere krav til Nav sånn at enda flere skal få bistand til å komme tilbake i arbeid enda raskere, står det i KrFs pressemelding.

– Har Venstre en kommentar til kritikken av de nye forslagene som har kommet fra fagbevegelsen?

– Vi lytter til alle innspill, både fra arbeidstakere og arbeidsgivere. Alle skal bli hørt, avslutter Rotevatn.

Les mer:

Eriksson: – Flere i jobb på denne måten (05.12.14)

YS lammer flytrafikken tirsdag (05.12.14)

Fagforbundet åpner for generalstreik mot regjeringen (05.12.14)

Bakgrunn: Slik vil de blåblå endre arbeidslivet (05.12.14)

– Lite konstruktivt med arbeidsplikt (05.12.14)

LO vil samle YS og Unio mot regjeringen (05.12.14)

Ap: – Skaper usikkerhet for de ansatte (05.12.14)

– Vi lytter til alle innspill, både fra arbeidstakere og arbeidsgivere. Alle skal bli hørt.

Sveinung Rotevatn (V), stortingspolitiker

Annonse

Flere saker

Annonse