JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Kvier seg for å ansette gravide

Én av tre ledere i arbeidslivet er skeptiske til å ansette gravide jobbsøkere.
Gravide møter skepsis blant bedriftsledere.

Gravide møter skepsis blant bedriftsledere.

Journalist i HK Nytt, LO Media

Likevel mener de at vordende foreldre som søker jobb, bør være ærlige om situasjonen – og mange nøler ikke med å spørre.

En undersøkelse utført for rekrutteringsselskapet Proffice blant 2.500 norske yrkesaktive, viser at det fortsatt kan være vanskelig å kombinere arbeid og familieliv. Det gjelder særlig for kvinner.

Rundt 1.000 av deltakerne i undersøkelsen hadde lederroller i arbeidslivet, og av disse innrømmer hver tredje at de var skeptiske til gravide jobbsøkere.

Når barnet først er kommet til verden blir det noe lettere å være jobbsøker. Men fortsatt oppgir nær en av fire ledere, 24 prosent, at de er skeptiske til å ansette småbarnsmødre. Heller ikke fedrene slipper unna, 17 prosent av lederne har betenkeligheter med å ansette menn med små barn.

(ANB-NTB)

Annonse
Annonse