JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Klima:

Labour krever timeplan for full stans i olje- og gassleting

Labour-leder Keir Starmer vil ikke støtte utbygging av oljefeltet Cambo i Nordsjøen. Han krever en klar timeplan for å avslutte leting etter mer olje og gass.
Labour-leder Keir Starmer

Labour-leder Keir Starmer

Aaron Chown/PA via AP

Under et besøk i Glasgow i Skottland sa den britiske Labour-lederen at det er viktig å verne folks jobber, men at det også er viktig å avslutte videre leting etter olje og gass.

– Vi må beskytte folks jobber, og vi må lage en timeplan for stans i oljeletingen. Men basert på konsensus og enighet. Ellers mangler forbindelsen mellom forpliktelsene vi har i forbindelse med klimakrisen, og forpliktelsene til lokalsamfunnene, sa han ifølge The Guardian.

Han ville ikke si noe mer konkret om datoer og frister, utover at det er nødvendig å fastsette en klar timeplan.

Labour har nylig foreslått 30 milliarder pund til å skape 400.000 nye grønne jobber som kan bidra både til å takle klimakrisen og skape ny vekst.

– Noen i regjeringen mener vi ikke har råd til dette. Men det er helt feil, vi har ikke råd til å la være.

Å takle klimakrisen er ikke bare en moralsk og politisk plikt, men en enorm mulighet. Over hele verden er kappløpet i gang for grønne jobber, sa han.

Warning
Annonse
Annonse