JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Korona:

Lærerne kritiserer kommuner som ber dem møte på jobb som vanlig

Ifølge Skolenes landsforbund må ansatte ved enkelte skoler og barnehager møte fysisk på jobb mandag. Kunnskapsminister Guri Melby oppfordrer til hjemmekontor.
Geir Allan Stava. Skolenes landsforbund

Geir Allan Stava. Skolenes landsforbund

Bjørn A. Grimstad

Torsdag kveld ble alle landets barnehager og utdanningsinstitusjoner stengt. Nå har kun barn med et særskilt omsorgsbehov og barna til personer med samfunns- eller virksomhetskritiske funksjoner krav på tilbud.

Selv om det medfører et mindre behov for personell fysisk til stede i barnehager og på skoler, opplyser Skolenes landsforbund om flere henvendelser fra ansatte som må møte på jobb som vanlig mandag morgen.

– Dette er både meningsløst og potensielt livsfarlig. Vi må unngå fysisk kontakt og ikke samle mange mennesker på samme sted uten at det er absolutt nødvendig. Alle som ikke trengs i skoler og barnehager, må beordres til hjemmekontor. Det forundrer oss at enkelte kommuner og andre arbeidsgivere fortsatt ikke har fattet dette, sier forbundssekretær Geir Allan Stava i en pressemelding.

Melby oppfordrer til hjemmekontor

Lørdag ba LO-fagforbundet kunnskapsminister Guri Melby (V) om å gripe inn og beordre hjemmekontor.

– Jeg er kjent med at dette er en problemstilling på enkelte skoler. Det er viktig at både rektorer og lærere følger retningslinjene fra Helsedirektoratet som sier at flest mulig skal jobbe hjemmefra. Både på skoler og andre arbeidsplasser skal flest mulig jobbe hjemmefra når arbeidsoppgavene ikke krever at de er til stede på jobben, sier Melby til NTB.

Kreative løsninger

Melby opplyser at ved flere skoler jobber lærere hjemmefra med å lage gode undervisningsopplegg for elevene på nettbrett og PC.

– Jeg er helt imponert over hvordan lærere i hele landet nå kaster seg rundt for å gi elevene opplæring selv om de ikke kan være til stede på skolen, sier kunnskapsministeren.

Utdanningsinstitusjonene er stengt til 26. mars. Perioden kan bli forlenget.

Warning
Annonse
Annonse