JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lærerspesialistordningen kan bli varig

Når målet om 3.000 lærerspesialister i norsk skole er nådd, vil regjeringen opprette en varig tilskuddsordning.
– Lærerspesialister er med på å styrke skolens arbeid med blant annet tidlig innsats, og de bidrar til å heve kvaliteten på undervisningen, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V).

– Lærerspesialister er med på å styrke skolens arbeid med blant annet tidlig innsats, og de bidrar til å heve kvaliteten på undervisningen, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V).

Leif Martin Kirknes

Regjeringens mål er 3.000 lærerspesialister innen skoleåret 2022-2023, og at alle skoler skal ha tilgang til en lærerspesialist i begynneropplæring.

– Lærerspesialister er med på å styrke skolens arbeid med blant annet tidlig innsats, og de bidrar til å heve kvaliteten på undervisningen. Derfor fortsetter vi satsingen, sier kunnskaps- og integreringsminister Guri Melby (V) i en pressemelding.

En lærerspesialist er en dyktig lærer som får mulighet til å utvikle seg faglig og jobbe som pådriver for bedre kvalitet på undervisningen i faget sitt. I dag er det slike lærerspesialister innenfor blant annet realfag, norsk lese- og skriveopplæring, yrkesfag, begynneropplæring for 1.-4. trinn og fremmedspråk.

– Målet vårt er 3.000 lærerspesialister skoleåret 2022-2023, og vi skal jobbe hardt for å få til dette. Da vil vi gjøre om lærerspesialistpiloten til en varig tilskuddsordning, sier Melby.

I år vil det bli brukt til sammen 229 millioner kroner på spesialistfunksjonen og spesialistutdanningene, ifølge Kunnskapsdepartementet. Til høsten vil rundt 1.800 lærerspesialister være på plass på norske skoler.

Annonse
Annonse