JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Krigen i Gaza

Lars Vaular spiller på solidaritetskonsert for Palestina 30. april

Lars Vaular, Stig Brenner, Malin Pettersen og Daniel Kvammen er blant artistene som spiller for Palestina på Norsk Folkehjelps solidaritetskonsert.
Lars Vaular under Øyafestivalen i Tøyenparken i Oslo sist sommer.

Lars Vaular under Øyafestivalen i Tøyenparken i Oslo sist sommer.

Beate Oma Dahle / NTB

yngvil@lomedia.no

– Et helvete på jord. Og dette er en menneskeskapt katastrofe.

Slik beskriver Raymond Johansen, generalsekretær i Norsk Folkehjelp, situasjonen for folk i Gaza.

– Israelske ledere har sagt de skal bombe Gaza tilbake til steinalderen. De er i ferd med å lykkes i det. De bomber Gaza hver dag, sier Raymond Johansen til FriFagbevegelse.

Over 1,7 millioner mennesker er drevet på flukt. Over 34.000 mennesker er drept, opplyser helsemyndighetene i Gaza til FN. Tusener av mennesker ligger i ruinene av boliger som israelske krigsfly har bombet sønder og sammen.

Behovet for hjelp er enormt.

 30. april holder Norsk Folkehjelp solidaritetskonsert i Oslo. Alle billettinntektene går til Norsk Folkehjelps arbeid i Gaza og på Vestbredden.

30. april holder Norsk Folkehjelp solidaritetskonsert i Oslo. Alle billettinntektene går til Norsk Folkehjelps arbeid i Gaza og på Vestbredden.

Jan-Erik Østlie

 

Solidaritetskonsert for Palestina

30. april stiller mange artister opp for folk i okkuperte Palestina: Lars Vaular, Stig Brenner, Malin Pettersen, Daniel Kvammen og flere spiller på Sentrum Scene.

Alle billettinntektene går til Norsk Folkehjelps arbeid i Gaza og på Vestbredden.

 

Dette gjør Norsk Folkehjelp i Gaza

Norsk Folkehjelp samarbeider med flere palestinske organisasjoner i Gaza.

• De deler ut kontantstøtte til familier på flukt. Pengene går til mat.

• De deler ut rent drikkevann, mat og klær til internt fordrevne.

• Sauebønder får fôr til dyra sine.

• De sprer informasjon via radio og sosiale medier om hvordan folk kan forsøke å beskytte seg best mulig ved bombeangrep. De jobber også oppsøkende med informasjon om hva folk må gjøre om de finner eksplosiver.

• De har også satt opp latriner.

Kilde: Norsk Folkehjelp

 

– Folk sulter i hjel

Norsk Folkehjelp-lederen beskriver en situasjon der folk i Gaza sulter mens det står trailere fullastet med mat og andre livsnødvendigheter og venter på å slippe inn.

– Det er hjerteskjærende, sier Raymond Johansen.

– Vi snakker om solidariteten fra nordmenn

– Hvordan går det med Norsk Folkehjelp sine ansatte i Gaza og deres familier?

– De er drevet på flukt, og er utslitte akkurat som de fleste andre mennesker i Gaza. Samtidig forsøker de å gjøre det de kan, svarer Folkehjelp-lederen.

 

– Hva sier dere til deres lokalt ansatte for å støtte dem i å holde motet oppe?

– Utover å støtte det vi kan, snakker vi mye om solidariteten fra det norske folk. Vi forteller dem at de ikke er glemt. At vi har rekordinnsamlinger her, og at vi bruker alle våre kanaler for å presse fram en våpenhvile, forteller Raymond Johansen.

Warning
Annonse
Annonse