JavaScript is disabled in your web browser or browser is too old to support JavaScript. Today almost all web pages contain JavaScript, a scripting programming language that runs on visitor's web browser. It makes web pages functional for specific purposes and if disabled for some reason, the content or the functionality of the web page can be limited or unavailable.

Lederen for «verdens-LO» ble anklaget for korrupsjon. Nå trekker han seg midlertidig

Luca Visentini, lederen av «verdens-LO» har frivillig trukket seg ut av sitt verv, foreløpig fram til 21. desember.
Luca Visentini

Luca Visentini

Erlend Angelo

helge@lomedia.no

Nyvalgt leder av sammenslutningen for verdens største fagbevegelser, Luca Visentini, er under hardt press. For få dager siden ble han sammen med flere andre mistenkt for korrupsjon som rammer helt til topps i EU-systemet.

Nå trekker Visentini seg midlertid fra vervet som generealsekretær i ITUC – der LO og andre store hovedsammenslutninger i arbeidslivet er tilsluttet internasjonalt.

Dette går fram av ei pressemelding fra ITUC.

Suspenderes

Nordens faglige samorganisasjon har samtidig skrevet et brev til ITUC (International Trade Union Confederation) hvor de krever at han suspenderes mens etterforskningen pågår.

I forrige uke stormet det belgiske politiet hjemmene til flere medlemmer av EU-parlamentet for å lete etter bevis for korrupsjon. Samtidig ble den nyvalgte generalsekretæren i ITUC tatt inn til avhør. Det er en mistanke om korrupsjon i forhold til fotball-VM i Qatar som er bakgrunnen for aksjonen.

Visentini ble løslatt av politiet sist søndag. I en pressemelding har han uttalt at han er uskyldig.

Waliser overtar midlertidig

Det er assisterende generalsekretær i ITUC, Owen Tudor, som i en mail til medlemsorganisasjonene i ITUC har varslet at Luca Visentini har bestemt seg for å tre til side inntil ledelsen i ITUC har behandlet saken på et møte 21. desember.

Nordens faglige samorganisasjon mener dette ikke er tilstrekkelig. De mener han må suspenderes mens etterforskningen pågår eller saken er ferdig behandlet i rettssystemet.

Den europeiske fagbevegelsen ETUC (European Trade Union Confederation) har bestemt å søke ekstern hjelp for en egen undersøkelse, ifølge Publikt.

Inntil for tre uker siden var Visentini generalsekretær for ETUC, og den pågående etterforskningen om korrupsjon skal ha startet allerede i juni.

Annonse
Annonse